Tuesday, April 8, 2008

NHL (82)...

Dallas–San Jose 4–2
(0–1, 3–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (17.33) Patrick Marleau 19 (Brian Campbell, Joe Pavelski) spel fem mot tre.

Andra perioden: 0–2 (5.46) Jonathan Cheechoo 23 (Patrick Marleau, Milan Michalek) spel fem mot fyra, 1–2 (11.35) Antti Miettinen 15 (Mike Modano, Brenden Morrow), 2–2 (16.13) Stu Barnes 12 (Brenden Morrow, Matt Niskanen) spel fem mot fyra, 3–2 (19.47) Mattias Norström 2 (Toby Petersen, Niklas Hagman) spel fyra mot fyra.

Tredje perioden: 4–2 (18.38) Steve Ott 11 (Joel Lundqvist).

Skott: 22–34 (7–15, 9–10, 6–9).

Utvisningar: Dallas: 10 x 2 min, 5 x 5 min, 2 x 10 min, San Jose: 10 x 2 min, 5 x 5 min, 5 x 10 min.

Publik: 18 532 (i American Airlines Center).

Målvakter: Dallas: Marty Turco 94,1%, istid 58.50, San Jose: Evgeni Nabokov 100%, istid 20.00 (7 räddningar) San Jose: Brian Boucher 73,3%, istid 39.07 (11 räddningar)

Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 1, 5, -1, 21.44

Det kändes som om slutspelet redan börjat i American Airlines Center. Matchen mellan Dallas Stars och San Jose Sharks blev en av de mest fysiska under hela grundserien och totalt dömde domarna Steve Kozari och Mike Leggo ut 160 utvisningsminuter, varav 95 för gästerna.

- Det är roligt med sådana här matcher emellanåt. Vi visade att vi är professionella och det gjorde dom också, sa backen Mattias Norström till AP.

36-årige Norström blev något så ovanligt som matchhjälte då han med säsongens andra mål satte 3-2 i slutsekunderna av den andra perioden. Målet skulle visa sig bli avgörande då Marty Turco höll målet tätt i den tredje perioden.

- Det fysiska spelet kommer att spela en stor roll framöver och vi visade att vi har den rätta inställningen och det var glädjande att se, sa backen Philippe Boucher.

Sharks tar sig an Calgary Flames i slutspelet medan Stars ställs mot Anaheim Ducks.