Thursday, April 10, 2008

San Jose - Calgary (0-1) Åttondelsfinal 1...

San Jose – Calgary 2-3
(1-2, 0-1, 1-0)

Första perioden: 0-1 (02:47) Stephane Yelle 1 (Robyn Regehr), 0-2 (05:17) Dion Phaneuf 1 (Daymond Langkow, Jarome Iginla), spel fem mot fyra, 1-2 (06:06) Ryane Clowe 1 (Patrick Marleau, Joe Pavelski)

Andra perioden: 1-3 (16:21) Stephane Yelle 2 (Jarome Iginla)

Tredje perioden: 2-3 (19:03) Ryane Clowe 2 (Joe Thornton, Brian Campbell)

Skott: 39-26 (11-9, 14-8, 14-6)

Utvisningar: San Jose: 3x2 min. Calgary: 2x2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Jevgenij Nabokov 87,0% (20 räddningar), istid 58:49, Calgary: Miikka Kiprusoff 94,9 % (37 räddningar), istid 60:00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, SJ, 0, 0, 1, 0, +2, 20:27
Kristian Huselius, f, Cal, 0, 0, 2, 0, 0, 13:59

Calgarys finländske målvakt Miikka Kiprusoff verkar ha hittat storformen lagom till slutspelet. Han gjorde 37 räddningar när Calgary tidigt i morse, svensk tid, chockade favoriterna San Jose och vann den första matchen i Conference-kvartsfinalen.
San Jose var genomgående det bättre laget. I en match som var mycket fysisk spelade de stundtals ut Calgary, som dock började bäst och ledde med 2-0 efter lite drygt fem minuters spel. När sedan Stephane Yelle gjorde 3-1 i slutet på andra perioden, hans andra mål för kvällen, blev uppförsbacken för brant för hemmalaget. Ryan Clowe halverade Calgarys ledning i slutminuten, men San Jose lyckades inte kvittera, trots en massiv forcering i slutet. Segern var Calgarys sjätte på sju slutspelsmatcher i ”Hajtanken” HP Pavilion och gav dem ledningen i matchserien med 1-0. Nästa drabbning är redan i natt, också den i San Jose.