San Jose - Calgary (2-2) Åttondelsfinal (4)...

Calgary - San Jose 2-3
(1-0, 1-1, 0-2)

Första perioden: 1-0 (03:19) Jarome Iginla 2 (Daymond Langkow, Alex Tanguay)

Andra perioden: 1-1 (10:56) Ryane Clowe 4 (Patrick Marleau, Joe Thornton), spel fem mot fyra, 2-1 (18:29) Dion Phaneuf 3 (Jarome Iginla)

Tredje perioden: 2-2 (15:06) Jonathan Cheechoo 1 (Joe Pavelski, Devin Setoguchi), 2-3 (19:52) Joe Thornton 1 (Douglas Murray, Ryane Clowe)

Skott: 10-32 (2-6, 5-12, 3-14)

Utvisningar: Calgary: 4x2 min, San Jose:4x2 min.

Publik: 19 289 (i Pengrowth Saddledome)

Målvakter: Calgary: Miikka Kiprusoff 90,6% (29 räddningar), istid 59:57, San Jose: Jevgenij Nabokov 80,0% (8 räddningar), istid 60:00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Kristian Huselius, f, Cal, 0, 0, 0, 2, -2, 19:21
Marcus Nilson, f, Cal, 0, 0, 0, 0, 0, 3:10
Douglas Murray, b, SJ, 0, 1, 4, 0, 0, 18:56

I förra mötet var det Calgary som vände på matchen – i natt var det Sharks tur. Calgary ledde med 2-1 med fem minuter kvar av tredje perioden. Då sköt hittills osynlige Jonathan Cheechoo ett skott ur omöjlig vinkel som på något sätt letade sig in bakom Miikka Kiprusoff. Med bara sekunder kvar av perioden, då publiken började ställa in sig på övertid, såg Sharks back Douglas Murray till att det blev en icing. Sedan sköt svensken ett skott som Joe Thornton styrde in. Matchklockan stod på 19:50 och målet blev avgörande. Det var lagkaptenen Thorntons första mål i årets slutspel och det innebar att Sharks kvitterade matchserien till 2-2. Nästa match är på fredag morgon, svensk tid, i ”hajtanken” HP Pavilion. Det står 2-2 i serien.