Wednesday, April 23, 2008

San Jose - Calgary (4-3) Åttondelsfinal 7...

San Jose-Calgary 5-3
(1-1, 4-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (10.57) Joe Thornton 2 (Jonathan Cheechoo, Jeremy Roenick), spel 5 mot 4, 1-1 (12.23) Jarome Iginla 4 (Adrian Aucoin, Dion Phaneuf), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 1-2 (03.33) Owen Nolan 3 (Kristian Huselius, Craig Conroy), 2-2 (06.04) Jeremy Roenick 1 (Christian Ehrhoff), 3-2 (09.04) Jeremy Roenick 2 (Patrick Marleau, Brian Campbell), spel 5 mot 4, 4-2 (14.01) Joe Pavelski 3 (Mike Grier, Christian Ehrhoff), 5-2 (14.53) Devin Setoguchi 2 (Jeremy Roenick).

Tredje perioden: 5-3 (05.18) Wayne Primeau 1 (David Moss, Adrian Aucoin).

Skott: 41-22 (14-5, 21-8, 6-9)

Utvisningar: San Jose: 3x2 min. Calgary: 5x2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Jevgenij Nabokov 86,4%, istid 59.58, Calgary: Miikka Kiprusoff 86,7%, istid 34.01, Calgary: Curtis Joseph 90,9%, istid 22.55

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 1, 0, -1, 13.49
Anders Eriksson, b, Calgary 0, 0, 0, 2, -2, 09.26
Kristian Huselius, f, Calgary 0, 1, 0, 0, 0, 14.41

Han är förmodligen inne på karriärens sista matcher. Och då vill 38-årige Jeremy Roenick givetvis gå hela vägen - till hans högsta idrottsdröm: Stanley Cup-titeln. I natt fixade han i alla fall att San Jose slog ut Calgary i den sjunde och avgörande matchen. Roenick noterades för fyra poäng (två mål och två assist). Hans två mål kom bara tre minuters mellanrum strax före halva matchen och innebar kvittering till 2-2 och ledning med 3-2. På de fem första fajterna mot Calgary var Roenick mållös.

I match sex bänkades han av coachen Ron Wilson. Men istället för att blir arg på Wilson laddade veteranen om och gav svar på tal i natt.
Senare knäcktes Calgary totalt genom ytterligare två baklängesmål innan periodvilan. Vid 5-2 fick Calgarys målvakt Miikka Kiprusoff nog och lämnade över till Curtis Joseph. San Jose möter nu Dallas i kvartsfinal och för Calgarys stjärnor med Jarome Iginla i spetsen väntar funderingar på huruvida de ska spela VM eller inte.