NHL (74)...

San Jose–Minnesota 4–3
(1–0, 1–1, 1–2, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1-0 (17:54) Jeremy Roenick 12 (Patrick Marleau, Curtis Brown).

Andra perioden: 1-1 (00:49) Stephane Veilleux 11 (Kurtis Foster, Branko Radivojevic), 2-1 (03:28) Curtis Brown 2 (Jeremy Roenick, Jody Shelley).

Tredje perioden: 2-2 (05:49) Marian Gaborik 37 (Brent Burns, Brian Rolston), spel fem mot fyra, 3-2 (17:58) Joe Pavelski 17 (Milan Michalek), 3-3 (19:31) Marian Gaborik 38 (Brian Rolston, Mikko Koivu), spel fem mot fyra.

Straff: 4-3 Jeremy Roenick.

Skott: 33-24 (7-7, 16-7, 8-9, 2-1).

Utvisningar: San Jose: 4x2 min, 1x5 min, Minnesota: 3x2 min, 1x5 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion).

Målvakter: San Jose: Jevgenij Nabokov 87,5% (21 räddningar), istid 63:52, Minnesota: Niklas Bäckström 90,9% (30 räddningar), istid 64:27.

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid.
Douglas Murray, b, SJ, 0, 0, 1, 0, 0, 24:52
Kim Johnsson, b, Min, 0, 0, 3, 0, 0, 30:02

Det blev en svängig tillställning när San Jose slog Minnesota med 4–3 i natt. Tre gånger tog hemmalaget Sharks ledningen, och lika månger gånger kom gästerna Wild igen.

– Taktpinnen i matchen växlade flera gånger mellan lagen, men vi visar prov på bra karaktär när vi inte nedslås av deras kvitteringar, sa Sharks Joe Pavelski till tv-stationen FSN.

I och med segern är San Jose som andra lag i ligan klara för slutspelet, men enligt Pavelski är de inte nöjda med det.

– Nu siktar vi på förstaplatsen i väst, sa han.

Sharks veteran Jeremy Roenick var på spelhumör efter att ha varit bänkad senast mot LA Kings. 38-åringen gjorde sitt 12 mål för året när han gav Sharks ledningen i slutet på första perioden. Roenick gjorde även en assist i matchen, innan han också satte det avgörande straffmålet. I början på andra perioden inträffade en otäck olycka, då Wilds Kurtis Foster tappade balansen i en rush efter pucken mot Torrey Mitchell. Foster flög in i sargen med huvudet före, och blev liggandes i flera minuter medan sjukvårdspersonalen fixerade hans ben. Foster syntes röra på huvudet och pratade med läkarna när de rullade ut honom på bår. Han skakade även hand med en Sharks-spelare. Mitchell kom undan med en tvåminuters-utvisning, något som gjorde Wilds tränare Jacques Lemaire upprörd.