NHL (64)...

Detroit–San Jose 2–3
(0–1, 1–1, 1–1)

Första perioden: 0-1 (1.40) Joe Pavelski 14 (Patrick Rissmiller).

Andra perioden: 0-2 (0.52) Devin Setoguchi 10 (Patrick Marleau, Christian Ehrhoff), 1-2 (2.26) Henrik Zetterberg 36 (Niklas Kronwall, Pavel Datsyuk), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (9.17) Devin Setoguchi 11 (Craig Rivet, Patrick Marleau), spel fem mot fyra), 2-3 (12.53) Mikael Samuelsson 10 (Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall), spel fem mot fyra.

Skott: 22–22 (7–6, 6–10, 9–6)

Utvisningar: Detroit: 3x2 min, San Jose: 4x2 min.

Publik: 20 066 (i Joe Louis Arena)

Målvakter: Detroit: Dominik Hasek 86,36 %, 58.55 istid, San Jose: Evgeni Nabokov 90,91 %, 60.00 istid .

Jonathan Ericsson b, Detroit, 0, 0, 0, 2, -1, 11.53

Detroit är skadedrabbat och i kväll åkte laget på en svidande förlust i hemmamötet med San Jose Sharks. Joe Pavelski inledde målskyttet snabbt och effektivt redan efter ett par minuter i första perioden. Efter det reste sig aldrig Red Wings, bortsett från en viss ljusglimt från ett par svenskar. Henrik Zetterberg reducerade till 1-2 i mittperioden efter pass från Niklas Kronwall. Sju minuter före tredje perioden var slut rakade Mikael Samuelsson in sitt tionde mål för säsongen efter förarbete från ”Zäta” och Kronwall. Red Wings har fem raka utan seger.