Saturday, March 15, 2008

NHL (71)...

San Jose-St. Louis 4-1
(4-0, 0-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (01.10) Milan Michalek 23 (Brian Campbell, Joe Thornton), 2-0 (10.22) Jeremy Roenick 11 (Devin Setoguchi, Craig Rivet), 3-0 (12.10) Brian Campbell 7 (Joe Thornton, Milan Michalek), 4-0 (13.25) Patrick Marleau 15, straff.

Andra perioden: 4-1 (00.54) David Backes 11 (Paul Kariya, Erik Johnson), spel 5 mot 4.

Skott: 27-21 (14-8, 8-9, 5-4)

Utvisningar: San Jose: 4x2 min, 1x5 min, St. Louis: 7x2 min, 1x5 min, 1x10 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 95,2%, istid 60.00, St. Louis: Hannu Toivonen 85,2%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 1, 0, +1, 18.46

Se upp alla andra lag i NHL! San Jose Sharks är glödhett och formen har redan toppats inför slutspelet om tre veckor. I natt kom den elfte raka segern när St. Louis kördes över med 4-1. Allt avgjorde redan i den första perioden när hemmalaget efter 13.25 satt fyra puckar bakom Blues målvakt Hannu Toivonen.
Visserligen släppte Toivonen inte in fler efter det, men bottenlaget St. Louis (som i motsats har elva förluster på de tolv senaste) hade ingen kraft att vända på matchen. Ett tröstmål lyckades David Backes sätta - i övrigt såg det tamt ut matchen igenom. Elva raka segrar är nytt klubbrekord för Sharks. Senast ett lag lyckades med den bedriften var säsongen 2005/06 då New Jersey Devils också noterades för elva raka. Devils är även klubben som senast lyckats med fler än elva då de vann 13 raka matcher mellan den 26 februari och 23 mars 2001. Joe Thornton passade fram till två av San Joses mål i natt och är nu uppe i ensam ledning i NHL:s assistliga denna säsong. Thornton har 64 målgivande passningar - ett mer än tvåan Marc Savard, Boston.