Monday, March 17, 2008

NHL (72)...

San Jose–Edmonton 1–2
(1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (17.55) Patrick Marleau 16 (Joe Pavelski, Brian Campbell) spel fem mot tre.

Andra perioden: 1–1 (14.06) Ales Hemsky 20 (Robert Nilsson, Sam Gagner) spel fem mot tre.

Straff: 1–2 Fernando Pisani.

Skott: 49–23 (19–6, 16–6, 12–7, 2–4).

Utvisningar: San Jose: 3 x 2 min. Edmonton: 6 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion).

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 95,7%, istid 64.50, Edmonton: Dwayne Roloson 98,0%, istid 65.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 3, 0, 0, 16.32
Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 1, 4, 0, 0, 17.59

Efter 11 raka vinster stoppades San Jose Sharks segersvit – och nya klubbrekord – av Dwayne Roloson, målvakt i Edmonton Oilers. 38-årige Roloson var helt fantastisk och stoppade 48 skott, varav ett par magnifika räddningar i slutet av förlängningen. Centern Patrick Marleau gav Sharks ledningen i spel fem mot tre, men sedan var Oilers mål stängt trots en kraftig dominans av hemmalaget. Ales Hemsky kvitterade för gästerna efter att Sharks dragit på sig sina två första utvisningar i matchen.

Utvisningarna på Craig Rivet och Jody Shelley kom efter 13.28 och 38 sekunder senare låg pucken bakom hemmamålvakten Evgeni Nabokov. Med bara sekunder kvar av förlängningen räddade Roloson ett närskott från backen Brian Campbell. Campbell kastade bort klubban i frustration över räddningen och såg mer ut som en golfare som missat en enkel putt än som en NHL-back. Minuten tidigare hade Oilers-målvakten även stoppat en kontring av Joe Thornton.

– Vi hade nog fler chanser än jag kan minnas och han gjorde ett ton av räddningar, sa Sharks coach Ron Wilson till AP.

Det var andra kvällen i rad från start för Roloson som innan gårdagens segermatch mot Phoenix Coyotes inte hade startat en match sedan den 1 februari.

– Jag har sett honom på denna nivån tidigare, men jag har aldrig sett honom bättre än i kväll, sa Oilers coach Craig MacTavish.

I straffavgörandet gjorde Robert Nilsson och Fernando Pisani mål för Oilers medan Patrick Marleau var Sharks ende målskytt. Oilers veteran Geoff Sanderson, 36, har problem med ryggen och missade sin sjätte raka match.