Saturday, March 8, 2008

NHL (68)...

Chicago–San José 2-3
(2-2, 0-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (3.35) Brent Seabrook 9 (Patrick Sharp, Andrew Ladd) spel fem mot fyra, 1-1 (3.52) Jonathan Cheechoo 22 (Joe Thornton), 1-2 (12.45) Kyle McLaren 3 (Joe Thornton, Christian Ehrhoff), 2-2 (18.09) Jonathan Toews 19 (Duncan Keith, Pat Kane).

Andra perioden: 2-3 (14.31) Patrick Marleau 14 (Devin Setoguchi, Marc-Edouard Vlasic).

Skott: 19-23 (8-11, 6-8, 5-4).

Utvisningar: Chicago: 2 x 2 min, 1 x 5 min, San José: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 21 908 (i United Center).

Målvakter: Chicago: Patrick Lalime 87 % istid 59.07 (20 räddningar), San José: Evgenij Nabokov 89,5 % istid 59.53 (17 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Niklas Hjalmarsson, b, Chicago 0, 0, 1, 0, 0, 11.50
Douglas Murray, b, San José 0, 0, 0, 5, 0, 18.48

Det råder rekordtider för San José Sharks. Nattens seger var lagets åttonde raka. Därmed har årets intressanta version av Sharks tangerat sitt klubbrekord.
Och matchhjälte för andra matchen i rad blev Patrick Marleau, den utskällde lagkaptenen som äntligen fått det att stämma efter en rätt misslyckad säsong. Nu satte centern sitt fjärde mål på de tre senaste matcherna när han tryckte sig runt Chicagobacken Brent Seabrook och sköt ett skott under målvakten Patrick Lalimes klubbhandske.

För Chicago kom förlusten olägligt denna afton då man hade en ceremoni för att hedra de största spelarna i klubbens historia. Däribland laget bäste målskytt, Bobby Hull, och poängplockare, Stan Mikita. Paradoxalt nog blev även San José Sharks general manager Doug Wilson hyllad. Han är nämligen den back som har gjort flest mål och assist för klubben i dess anrika historia.