Monday, March 10, 2008

NHL (69)...

Minnesota–San Jose 2–3
(0–2, 1–0, 1–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (0.46) Milan Michalek 21 (Brian Campbell, Christian Ehrhoff), 0–2 (13.44) Tomas Plihal 2 (straffslag).

Andra perioden: 1–2 (4.11) Kurtis Foster 7 (Keith Carney, Pierre-Marc Bouchard).

Tredje perioden: 2–2 (19.31) Brian Rolston 26 (Mikko Koivu) spel sex mot fem.

Straff: 2–3 Patrick Marleau.

Skott: 23–26 (7–11, 11–9, 4–5, 1–1).

Utvisningar: Minnesota: 1 x 2 min, San Jose: 2 x 2 min.

Publik: 18 568 (i Xcel Energy Center).

Målvakter: Minnesota: Niklas Bäckström 92,3%, istid 64.22, San Jose: Evgeni Nabokov 91,3%, istid 65.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 2, 0, 0, 23.32
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, -1, 14.30

San Jose Sharks
tog sin nionde raka seger då laget besegrade Minnesota Wild på bortaplan. De nio segrarna i rad är ett nytt klubbrekord för Sharks, men segern satt långt inne trots en drömstart. Milan Michalek gav gästerna ledningen redan efter 46 sekunder och Tomas Plihal ökade efter ett straffslag på till 2-0. Wild gav dock aldrig upp, men hade efter Kurtis Fosters reducering i den andra perioden svårt att skapa några riktigt heta chanser framför Evgeni Nabokov som spelade sin 66:e match för säsongen.

Sharks bjöd på bra defensiv hockey, men med 28.8 sekunder kvar av den tredje perioden sköt Brian Rolston ett stenhårt skott som studsade omkring innan pucken – via backen Marc-Edouard Vlasic – trillade in i nät bakom Nabokov. Wilds Marian Gaborik var nära att avgöra i förlängningens slutminut, men centern Patrick Marleau, 28, fick bort pucken från det egna målet. I straffavgörandet var det sedan Marleau som avgjorde det hela då han överlistade målvakten Niklas Bäckström.

– Vi har ett mycket bra självförtroende för tillfället och en konstig studs i slutet av matchen knäcker oss inte, sa Sharks coach Ron Wilson.