Tuesday, March 4, 2008

NHL (66)...

San José - Montreal 6-4
(2-1, 2-2, 2-1)

Första perioden: 1-0 (00:56) Patrick Marleau (11) (Devin Setoguchi), 1-1 (02:22) Tomas Plekanec (25) (Andrej Kostitsyn), 2-1 (02:46) Joe Thornton (18) (Craig Rivet, Jonathan Cheechoo), 2-2 (17:27) Ryan O'Byrne (1) (Saku Koivu, Christopher Higgins)

Andra perioden: 3-2 (05:04) Joe Thornton (19) (Brian Campbell, Joe Pavelski), spel fyra mot tre, 3-3 (14:55) Tomas Plekanec (26) (Alexej Kovalev, Andrej Markov), 4-3 (16:36) Jody Shelley (1) (Douglas Murray, Tomas Plihal)

Tredje perioden: 5-3 (03:25) Jonathan Cheechoo (20) (Joe Thornton, Milan Michalek), 5-4 (04:18) Maxim Lapierre (6) (Mark Streit, Bryan Smolinski), 6-4 (18:21) Brian Campbell (6) (Joe Thornton, Jonathan Cheechoo), spel fem mot fyra

Skott: 39-31 (12-7, 17-11, 10-13)

Utvisningar: San José: 7x2 min, Montreal: 6x2 min, 1x10 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 87,0%, istid 59.59, Montreal: Carey Price 84,6%, istid 59.14

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, SJ, 0, 1, 1, 0, +1, 17.22

Matchen:

”Big” Joe Thornton visade vägen för San Jose. Hajarnas poängkung gjorde två mål och två assist när laget besegrade Montreal hemma med 6-4.
Matchen spelades mellan två av ligans bästa defensiva lag, men bjöd på vidöppen ishockey. Sharks fick se sin ledning kvitteras tre gånger av Canadiens, innan Jonathan Cheechoo kunde sätta matchvinnande 5-3 i början av tredje perioden.

Nyckeln till segern var att San Jose lyckades tämja Canadiens fruktade power play, som kammade noll trots sju Sharks-utvisningar. Tomas Plekanec gjorde två mål för gästerna, som förlorade för första gången på tre matcher. Jody Shelley (Sharks) och Ryan O’Byrne (Canadiens) gjorde varsitt första mål för säsongen. Svenske backen Douglas Murray, som saknades senast mot St Louis, gjorde en assist. Sharks har sex raka segrar och ligger på femte plats i Western Conference. För Canadiens del var den här matchen den första i raden om fyra raka bortamatcher mot väst-lag. Närmast väntar Phoenix natten till fredag.