NHL (67)...

San José–Ottawa 3-2
(0-0, 0-1, 2-1, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (11.23) Jason Spezza 26 (Dany Heatley, Chris Kelly).

Tredje perioden: 1-1 (0.58) Patrick Marleau 12 (Brian Campbell, Craig Rivet) spel fem mot fyra, 1-2 (12.50) Jason Spezza 27 (Cory Stillman, Andrej Meszaros) spel fem mot fyra, 2-2 (17.16) Jonathan Cheechoo 21 (Joe Thornton, Milan Michalek).

Övertid: 3-2 (3.05) Patrick Marleau 13 (Douglas Murray, Joe Pavelski).

Skott: 30-19 (7-8, 11-5 11-5, 1-1).

Utvisningar: San José: 4 x 2 min, Ottawa: 3 x 2 min

Publik: 17 496 (i HP Pavilion).

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 89,5 % istid 63.05 (17 räddningar), Ottawa: Martin Gerber 90 % istid 62.57 (27 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San José 0, 1, 1, 0, 0, 20.32

Ett Ottawa utan en revbensskadad Daniel Alfredsson fick återigen se sig besegrat på sin Kalifornien-turné. San José tog en övertygande 3-2-seger efter att utskällde lagkaptenen Patrick Marleau avgjort med två mål.
29-årige Marleau har inte alls presterat enligt förväntningarna den här säsongen och många trodde att Sharks skulle försöka göra sig av med centern inför trading deadline. Efter nattens insats kan kanadensaren dock ha fått en knuff i rätt riktning. Sharks svenske back Douglas Murray fick en assist på Marleaus segermål. Skön revansch för ”Dogge”, som blev av med pucken alldeles innan Jason Spezza gav Ottawa ledningen i andra perioden.

Ottawa har nu förlorat tre av fyra matcher sedan general managern Bryan Murray sparkade coachen John Paddock och ersatte honom med sig själv.