Saturday, March 29, 2008

NHL (78)...

Anaheim–San Jose 1–3
(1–1, 0–2, 0–0)

Första perioden: 0-1 (06.38) Patrick Marleau 17 (Joe Pavelski, Christian Ehrhoff), 1-1 (11.09) Scott Niedermayer 8 (Mathieu Schneider, Bobby Ryan), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 1-2 (11.10) Jeremy Roenick 14 (Joe Pavelski, Brian Campbell), spel 5 mot 4, 1-3 (17.06) Curtis Brown 3 (Joe Pavelski).

Skott: 24-27 (8-6, 6-15, 10-6)

Utvisningar: Anaheim: 5x2 min, San Jose: 5x2 min.

Publik: 17 334 (i Honda Center)

Målvakter: Anaheim: Jonas Hiller 88,9%, istid 58.12, San Jose: Brian Boucher 95,8%, istid 59.57

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Samuel Påhlsson,, f, Anaheim 0, 0, 3, 2, 0, 19.15
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, 0, 21.08

Matchen:

Då var det klart att San Jose vinner Pacific Division. I och med de två poängen i natt är Sharks åtta poäng före mästaren Anaheim som bara har tre matcher kvar att spela. Jeremy Roenicks och Curtis Browns mål i den andra perioden avgjorde för formstarka San Jose som nu har tagit poäng i 18 raka matcher (16–0–2). Senaste Sharks-förlusten efter ordinarie tid kom den 20 februari. Roenicks matchavgörande 2–1 kom i numerärt överläge, spel sex mot fyra. Doug Weight hade fått två minuter för interference och en avvaktande utvisning på Samuel Påhlsson (hakning) gjorde att Brian Boucher kunde lämna kassen för en extra utespelare. Roenick satte pucken i mål när han stod nära den vänstra stolpen. Assisten kom från Joe Pavalski – som även passade fram till de två övriga Sharks-målen.

– Vi ville få det klart. Nu har vi fyra matcher där några killar kan få vila lite, sa San Joses coach Ron Wilson efter att klubben säkrat segern i divisionen.

– Spelare som Joe Thornton, Brian Campbell och andra, du kan minska deras minuter på isen och låta andra killar få chansen, tillade Wilson.