Wednesday, March 26, 2008

NHL (76)...

Phoenix–San José 5–4
(0–0, 2–0, 2–4, 1–0)

Andra perioden: 1-0 (08:25) Derek Morris 8 (Daniel Winnik, Shane Doan), 2-0 (18:49) Enver Lisin 3 (Daniel Carcillo).

Tredje perioden: 3-0 (02:16) Shane Doan 27 (Daniel Winnik), spel fyra mot fem, 3-1 (02:51) Joe Thornton 22 (Jeremy Roenick, Marc-Edouard Vlasic), spel fem mot tre, 3-2 (03:19) Marc-Edouard Vlasic 2 (Patrick Marleau, Joe Thornton), spel fem mot fyra, 4-2 (04:05) Steve Reinprecht 16 (Mathias Tjärnqvist, Craig Weller), 4-3 (04:54) Joe Thornton 23 (Jeremy Roenick, Milan Michalek), 4-4 (17:14) Joe Thornton 24 (Christian Ehrhoff, Brian Campbell).

Övertid: 5-4 (03:23) Martin Hanzal 7 (Keith Ballard, Derek Morris).

Skott: 36-34 (12-6, 9-10, 12-17, 3-1).

Utvisningar: Phoenix: 3x2 min, 1x5 min, San José: 3x2 min, 1x5 min.

Publik: 15 991 (i Jobing.com Arena).

Målvakter: Phoenix: Ilja Bryzgalov 88,2% (30 räddningar), istid 63:23, San José: Jevgenij Nabokov 84,6% (22 räddningar), istid 43:58. San José: Brian Boucher 90,0% (9 räddningar), istid 19:18.

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid.
Mathias Tjärnqvist, f, Pho, 0, 1, 2, 0, 0, 13:11
Douglas Murray, b, SJ, 0, 0, 3, 5, -2, 19:50

Phoenix inledde bäst mot San José och ledde med 2–0 inför tredje perioden, där det i inledningen föll hela fem mål på 3,5 minuter. Phoenix gjorde 3–0 i numerärt underläge och San José svarade med två power play-mål. Steve Reinprecht gjorde 4–2 för hemmalaget, men matchen var inte avgjord, för bara 49 sekunder senare gjorde Joe Thornton 4–3. Thornton kvitterade för Sharks i slutet av tredje och fullbordade därmed sitt hat trick. Men hemmalaget Coyotes fick sista ordet då Martin Hanzal avgjorde med ett snyggt handledsskott efter 3:23 av förlängningen. Sharks svenske back Douglas Murray stod för matchens tackling när han i andra perioden sänkte Steve Reinprecht i offensiv zon. Murray fick stå för vad han gjort och försvara sig med nävarna mot Craig Weller, som tydligen inte tyckte om svenskens behandling av sin lagkamrat. Segern var den första på fem matcher för Phoenix, som desperat jagar efter en slutspelsplats. I nuläget är de sex poäng efter Colorado, som håller sistaplatsen i Western Conference.