Saturday, March 22, 2008

NHL (75)...

San Jose-Anaheim 2-1
(1-0, 0-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (00.40) Joe Thornton 21 (Milan Michalek, Jonathan Cheechoo).

Andra perioden: 1-1 (05.35) Todd Marchant 9 (Chris Kunitz, Scott Niedermayer).

Tredje perioden: 2-1 (01.12) Jeremy Roenick 13 (Brian Campbell, Joe Pavelski), spel 5 mot 3.

Skott: 43-13 (10-5, 16-8, 17-0)

Utvisningar: San Jose: 2x2 min, 1x5 min, Anaheim: 7x2 min, 1x5 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Jevgenij Nabokov 92,3%, istid 59.49, Anaheim: Jonas Hiller 95,3% istid 59.14

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, +1, 19.11
Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 1, 2, -1, 20.14

Som vanligt när de här två lagen möts en målsnål och tajt tillställning. Men denna gång helt klart en rättvis segrare till slut.
San Jose malde ned mästaren Anaheim och i den sista perioden vann hemmalaget skottet med makalösa 17-0 (!). Bara en enda gång i klubben historia - första perioden mot Dallas den 27 december 2000 - har Ducks lämnat en period utan att ha skjutit ett enda skott mot mål. Sharks defensiv imponerade stort. Totalt lyckades Anaheim bara skjuta 13 skott mot Jevgenij Nabokov som hade en lugn kväll mellan stolparna. Segermålet kom efter en dryg minuts spel av den tredje perioden då Jeremy Roenick i spel fem mot tre satte pucken bakom Jonas Hiller. Då hade både Samuel Påhlsson (hög klubba) och Travis Moen (puck över sargen) fått sätta sig på utvisningsbänken. För San Jose var detta en efterlängtad seger. Inför matchen hade Anaheim sex raka segrar i HP Pavilion.