Sunday, June 3, 2007

Skandalmatchen (Danmark - Sverige)...

Asså vafan skall man säga om matchen förutom en stor jävla skandal.

Det är Danmark - Sverige i EM-kval och man sitter med massa polare på biljardpalatset och käkar go mat och dricker öl till matchen, jag funderar själv innan matchen att detta kan bara skita sig och antingen sitter vi där med 2-1 eller 1-0, vad annars ? (som den optimist jag är.) Hur som helst så börjar det med att Elmander drar in 0-1, man har lite svårt att tro det men han gör det fan och redan efter 7 minuter så leder vi. Sverige spelar riktigt bra och pressar Danmark ordentligt och snart kommer ytterligare ett mål och denna gången var det Petter Hansson som drar in bollen från 34 meters frispark, klockan står på 22 minuter och ännu en gång så stiger stämningen och mer mål skall det bli,
Elmander klackar in den denna gången och den slinker förbi danmarks målvakt och detta bara 2 minuter efter 0-2 målet. Nu leder Sverige med tre mål mot danmarks noll när klockan är slagen 24 minuter in i matchen men detta skall snart ändra på sig och tio minuter senare reducerar Danmark och 1-3 står sig halvleken ut.

Andra halvlek drar igång och nu har Sverige bara dött typ, de spelar skit dåligt och tack vare att Mellberg trampar snett eller något så får Jon Dahl Tomasson friläge och sätter lätt in 2-3, helt plötsligt är Danmark Jävligt mycket med i matchen och det var hela 28 minuter kvar av matchen och på kortare tid hade Sverige klämt in tre mål mot Danmark. Man började inse att ens lilla skämt om att när vi ledde med 1-3 att det skulle vara fult ifall Danmark vände och vann med 4-3 istället skulle lika väl kunna bli sanning och närmare den sanningen skulle vi komma när Sverige klantade sig ytterligare en gång i straffområdet och bollen flyger in och helt plötsligt står det 3-3 i matchen. Så kommer räddningen en dansk ger Markus Rosenberg en boX i magen i danmarks straffområde och ett kort flyger upp mot denne dansk samt att Sverige tilldöms en straff.

* Han är väl snart lika död som Andrés Escobar med tanke på denna lilla tillställning.

Det är nu allt sker, en dansk supporter kommer inspringandes på plan och hinner upp till domaren och får ta tag runt nacken och drar i honom samtidigt som danska spelar flyger på sin supporter och försöker få bort honom. Det som är så uppseendeväckande med allt detta är att han får inte bara hinna fram till domaren utan gå tillbaka till läktaren innan någon tar honom. Efter en kort överläggning med de övriga domarna tas beslutet att avbryta matchen och i förtvivlan sitter man där och vet inte vafan som kommer hända, någon minut går och Sverige tilldelas vinst med 0-3. Man kan ifrågasätta domaren och hans beslut om att avbryta matchen men även hans agerande under matchen då han lät spelet fortgå då två svenska spelare låg kvar i danmarks målområde och man kan ju även tycka att det är smått osportsligt av Danmark att inte spela ut bollen utan de fortsätter spela, var på Elmander tänder till och flyger på en av de danska spelarna och får ett gult kort.