Friday, May 2, 2008

Skulle, Men...

Skulle ju skrivit om detta igår men... det blidde inte så.

Jag var den som nästan orsakade en eldsvåda på jobbet igår (eftersom det fortfarande är fredag), det var nämligen så att jag och Axel öppnade butiken och så skulle jag tända i lunch rummet och jag ser en knapp där det står timer och trycker på den men det visar sig att det inte är ljusknappen men tänker inte så noga på de och börjar byta om och efter en liten stund så hör man i lunchrummet hur
Axel börjar svära och jag kommer ut för att se hur det ryker och har sig från spisen. Det står nämligen en plastbytta på en av plattorna och den verkar ha börjat smälta, efter mycket om och men om hur man stänger av spis jäveln (som är gammal och udda) så ser jag att min knapp fortfarande lyser och säger till de att trycka på den och vips så stängs spisen av. Dock ryker det fortfarande ut av helvete, jag föreslår att man kanske borde hälla vatten på det hela för att försöka avstanna smältningen var på jag får denna sköna kommentar av Magnus.
- Hälla vatten på något som kan börja brinna känns inte så smart.

Nä lilla Magnus det känns inte så smart det känns bara mest logiskt. Visst om det var något elektriskt som skulle kunna flippa ur genom att hälla vatten på det men nu var detta en spisplatta som mest bara behövde kylas av för att få den att sluta smälta plasten. För att fortsätta på jobblinjen så har jag verkligen en grym chef som verkligen bryr sig om sina anställda och känns som en vettig människa jämfört med andra vissa chefer man haft. Hade några kunder som tykade sig / skämtade som en del brukar göra, skämta åtminstone (de som är stammisar åtminstone). Det var så att jag skulle ta ner lite skivor åt de och jag är inte den främsta truckföraren och jag gjorde bara mitt bästa men kände att jag var inte riktigt säker att jag kunde ta ner pallen utan att välta skiten så jag bestämde mig för att be en av mina kära kollegor göra det för att slippa paja något, var på de ber mig skicka ut Henrik (chefen), vilket jag gör.

Så kläcker en av de något om att jag inte är värd den lön jag får eller något dylikt, för att jag inte kan ta ner pallen och genast ger Henrik på svar att det är jag visst och säger att jag gör ett bra jobb eller något i den stilen och efter de har åkt så går den en stund, så ber Henrik mig fixa med mina tider och när jag väl kommer in på kontoret med tiderna så säger han åt mig att inte ta sånna spydigheter från varken stammisar eller vanliga kunder heller. Asså jag brydde mig inte direkt och sa att jag inte tog åt mig, dock så kändes det nästan som om jag fick skäll för att inte stått på mig vilket verkligen Inte var fallet. Han är bara mån om sina anställda, har väl bara lite svårt att folk står på sig för min skull eller något. Kanske beror lite på de udda scenario man fick uppleva på högstadiet.

Den historien kan vi dock ta en annan gång, poängen är var bara att jag har en grym chef. Självklart har jag helt underbara jobbarkompisar med. Vill bara bli lite mer varm i kläderna så att man får det att flyta på under arbetsdagen utan några större avbrott för att man måste fråga någon mer erfaren alternativt springa runt i affären för att man inte vet vad saker och ting heter. Känner hyffsat ofta en mindre press på mig då jag inte känner att jag presterar så bra som jag borde, dock så borde väl någon sagt något vid det här laget. Visserligen har det bara snart gått en månad och de verkar ganska glada över att ha mig där, samtidigt så försöker jag verkligen och jag ställer ju upp frivilligt när jag märker att man behöver jobba över lite alternativt komma någon timme tidigare på morgonen. Jag menar jag kan lika väl jobba en timme extra och få lite pengar för det istället för att sitta hemma och dega.

No comments: