Thursday, May 1, 2008

San Jose - Dallas (1-3) Kvartsfinal 4...

Dallas-San Jose 1-2
(0-0, 1-1, 0-1)

Andra perioden: 1-0 (05.25) Jere Lehtinen 3 (-), 1-1 (09.19) Patrick Marleau 4 (-), spel 4 mot 5.

Tredje perioden: 1-2 (03.26) Milan Michalek 3 (Joe Thornton, Brian Campbell), spel 5 mot 4.

Skott: 18-24 (7-4, 6-11, 5-9)

Utvisningar: Dallas: 6x2 min, San Jose: 3x2 min.

Publik: 18 584 (i American Airlines Center)

Målvakter: Dallas: Marty Turco 91,7%, istid 58.52, San Jose: Jevgenij Nabokov 94,4%, istid 59.57

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 0, 0, 0, 15.23
Niklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 0, 0, 16.08
Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 2, 0, 09.15
Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 0, 2, 0, 15.20
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 3, 0, 0, 11.26

I tre minuter och 54 sekunder var Dallas vidare till semifinal i Stanley Cup. Så länge höll nämligen Jere Lehtinens ledningsmål i den andra perioden och Stars hade i det läget eliminerat San Jose i fyra raka matcher. Men hajarna kom tillbaka. Patrick Marleau kvitterade i numerärt underläge halvvägs in i matchen och Milan Michalek avgjorde i numerärt överläge i inledningen av den tredje perioden.

Dallas hade chansen att för första gången sedan 1999 (Edmonton i första rundan) vinna en slutspelsserie med 4-0 i matcher. Nu väntar istället en tuff bortamatch i ”Shark Tank” på fredag mot en hungrigt hemmalag som fått vittring. Men samtidigt talar statistiken för Dallas. På de senaste 18 mötena mellan dessa lag har bortalaget gått segrande ur striden i 14 matcher. I nattens match var samtliga fem svenskar på isen poänglösa. Sharks-backen Douglas Murrays eventuella VM-deltagande sköts alltså upp minst två dagar till.