Saturday, May 3, 2008

San Jose - Dallas (2-3) Kvartsfinal 5...

San Jose-Dallas 3-2
(0-0, 0-2, 2-0, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (06.14) Jere Lehtinen 4 (Sergej Zubov, Mike Modano), spel 5 mot 4, 0-2 (19.04) Brenden Morrow 6 (Brad Richards, Antti Miettinen).

Tredje perioden: 1-2 (06.20) Milan Michalek 4 (Joe Thornton, Jonathan Cheechoo), 2-2 (11.06) Brian Campbell 1 (Jeremy Roenick, Christian Ehrhoff).

Förlängning: 3-2 (01.05 Joe Pavelski 5 (-).

Skott: 22-26 (7-7, 5-8, 9-11, 1-0)

Utvisningar: San Jose: 4x2 min, Dallas: 3x2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Jevgenij Nabokov 92,3%, istid 61.05, Dallas: Marty Turco 86,4%, istid 61.05

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, 0, 12.19
Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 0, 2, -1, 19.11
Niklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 2, -1, 15.51
Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 1, 0, -1, 16.47
Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 15.49

Efter sex minuter av den tredje perioden ledde Dallas nattens match med 2-0. Och eftersom Stars samtidigt hade 3-1 i segrar sedan tidigare kan man kan säga att laget var ytterst nära att spela bort San Jose från Stanley Cup. Men hemmalaget ville annat i ”Shark Tank”. Milan Michalek reducerade och Brian Campell satte första slutspelsmålet för kvitteringen till 2-2. I förlängningen tog det bara 65 sekunder innan Joe Pavalski tryckte in avgörande 3-2 till Sharks och vilt jubel uppstod i hemmaarenan. Nu har 3-0 plötsligt blivit 3-2 i matchserien och nästa fajt går i Dallas på söndag. Om San Jose skulle klara av att vinna två raka till är det historiens tredje lag som lyckats vända ett 0-3-underläge till seger med 4-3, De två som tidigare svarat för bedriften är Toronto (1942) och NY Islanders (1975).