Tuesday, February 27, 2007

NHL (63)...

San José – Anaheim 2–3
(0–2, 2–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (10.16) Dustin Penner 20 (Ric Jackman, Ryan Getzlaf), 0–2 (16.43) Dustin Penner 21 (Ryan Getzlaf, Francois Beauchemin)

Andra perioden: 1–2 (6.54) Milan Michalek 16 (Matt Carle, Joe Thornton) spel fem mot fyra, 2–2 (17.11) Milan Michalek 17 (Joe Thornton, Jonathan Cheechoo)

Tredje perioden: 2–3 (8.19) Teemu Selänne 38 (Chris Kunitz)

Skott:
42–19 (10–9, 14–8, 18–2)

Utvisningar: San José: 1 x 2 min, Anaheim: 5 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 84,2%, istid 59.14, Anaheim: Ilya Bryzgalov 95,2%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San José 0, 0, 2, 0, 0, 14.01
Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 0, 0, -1, 22.38

26-årige Ilya Bryzgalov startade i mål för första gången sedan 7 februari när hans Anaheim Ducks gästade San José Sharks och hemmalaget önskade nog att han hade suttit kvar på reservbänken. Bryzgalov räddade 40 skott och stal segern från Sharks. Ducks Dustin Penner och Sharks Milan Michalek blev bägge tvåmålsskyttar och Teemu Selänne, 36, gjorde det matchavgörande målet, men Bryzgalovs fantastiska spel överskuggade allt annat på isen i "the shark tank". Hemmalaget vände ett tvåmålsunderläge efter den första perioden genom Michaleks två mål i den andra perioden och med normal utdelning i den tredje perioden så skulle Sharks ha vunnit den med två, tre mål. Istället så kunde Teemu Selänne och Chris Kunitz kontra in segermålet i mitten av perioden. Den sista kvitteringschansen hade Patrick Marleau i slutsekunderna, men skottet tog i bröstet på Bryzgalov