Thursday, February 1, 2007

NHL (52)...

San José – Dallas 2–4
(1–2, 1–1, 0–1)

Första perioden:0-1 (0.44) Joel Lundqvist 2 (Jeff Halpern), 1-1 (1.17) Mark Bell 7 (Joe Thornton, Ryane Clowe), 1-2 (15.16) Stu Barnes 8 (Jeff Halpern, Joel Lundqvist)

Andra perioden:1-3 (7.32) Jere Lehtinen 16 (Sergej Zubov, Mike Modano), spel fem mot tre, 2-3 (13.18) Patrick Marleau 26 (Joe Thornton, Christian Ehrhoff), spel fyra mot fyra.

Tredje perioden: 2-4 (2.24) Krystofer Barch 1 (Mike Ribeiro, Eric Lindros)

Skott: 20–16 (7-8, 4-4, 9-4)

Utvisningar: San José: 6 x 2 min, 1 x 5 min, Dallas: 8 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 75% istid 20.00, Vesa Toskala 75% istid 38.17, Dallas: Marty Turco 90% istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San José 0, 0, 0, 7, -2, 7.55
Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 1, 0, -1, 12.44
Joel Lundqvist, f, Dallas 1, 1, 2, 0, 2, 17.00

Joel Lundqvist svarade för Dallas ledningsmål redan efter 44 sekunder i nattens segermatch over San José. Lundqvist assisterade även till Stu Barnes 2-1-mål i den första perioden. Segern var Dallas andra över San José på bara tre dagar.

- Vi har haft en bra vecka. Förutom två viktiga segrar har vi kunnat svetsa laget samman ännu bättre, sa Dallas coach Dave Tippett.

Krystofer Barch gjorde sitt första mål för Dallas i början av den tredje perioden. Målet gjorde han sedan han suttit större delen av den andra perioden efter ett slagsmål med Doug Murray. Barch fick 17 minuter i utvisningsbåset, men kom tillbaka och avgjorde definitivt matchen.
San José spelar inte speciellt bra för tillfället och har nu förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

- Alla måste börja jobba tillsammans. Det går inte att tre spelare hjälps åt om två gör någonting annat på isen, sa Patrick Marleau.

San José bytte målvakt efter en period, Evgeni Nabokov släppte in två ganska lätta mål och ersattes av Vesa Toskala.