NHL (58)...

Columbus – San José 3–0
(0–0, 1–0, 2–0)

Andra perioden: 1–0 (4.56) Fredrik Modin 14 (Gilbert Brule)

Tredje perioden: 2–0 (6.02) Gilbert Brule 5 (Sergei Fedorov, Fredrik Modin), 3–0 (12.05) Sergei Fedorov 15 (Nikolai Zherdev, David Vyborny) spel fem mot tre.

Skott: 19–29 (5–9, 6–10, 8–10)

Utvisningar: Columbus: 6 x 2 min, San José: 6 x 2 min.

Publik: 16 045 (i Nationwide Arena)

Målvakter: Columbus: Fredrik Norrena 100%, istid 60.00 San José: Evgeni Nabokov 84,2%, istid 59.58

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Anders Eriksson, b, Columbus 0, 0, 0, 0, +1, 21.03
Fredrik Modin, f, Columbus 1, 1, 4, 0, +2, 17.45

Det var två lag med stukat självförtroende som möttes i Nationwide Arena. San José Sharks gick mållösa från sin senaste match mot Nashville Predators (0-5) och Columbus Blue Jackets hade förlorat fem av sina sex senaste matcher. Efter en mållös första period så gav Fredrik Modin, 32, hemmalaget ledningen i den andra perioden. Modin fick slå både en och två gånger på sin egen retur och till slut rullade pucken över målvakten Evgeni Nabokov och in i mål. Sharks förde mycket av spelet, men Fredrik Norrena spelade stabilt och hade bra hjälp av sina medspelare.

- Vi var riktigt fokuserade ikväll. Det märktes speciellt i box play då alla hjälpte till framför mål och rensade bort returer, sa Norrena till AP.

Uppförsbacken blev brant för Sharks när Gilbert Brule ökade på till 2-0 och när veteranen Sergei Fedorov, 37, satte 3-0 i numerärt överläge var matchen över för gästerna. Fredrik Norrena räddade samtliga 29 skott och höll nollan för tredje gången. Sharks har spelet i 148 minuter och 30 sekunder utan att göra ett mål. Deras bästa målchanser kom i inledningen av den tredje perioden genom Jonathan Cheechoo och Scott Hannan, men Norrena plockade bägge skotten.

- Vi spelade enkelt då vi vet att dom är svåra att spela mot, speciellt i mittzonen där dom försöker stänga igen, sa Fredrik Modin, vars 14:e mål för säsongen blev matchavgörande.