Wednesday, February 14, 2007

NHL (56)...

St Louis – San José 5–6
(1–3, 2–3, 2–0)

Första perioden: 0-1 (0.39) Ryane Clowe 13 (Joe Thornton, Jonathan Cheechoo), 0-2 (6.51) Matt Carle 6 (Jonathan Cheechoo, Joe Thornton), spel fem mot fyra, 1-2 (13.15) Bill Guerin 23 (Christian Bäckman, Keith Tkachuk), spel fem mot fyra, 1-3 (13.48) Mike Grier 12 (Patrick Marleau, Milan Michalek)

Andra perioden: 1-4 (4.40) Joe Thornton 15 (Christian Ehrhoff, Jonathan Cheechoo), spel fem mot fyra, 1-5 (6.13) Patrick Marleau 29 (Mike Grier, Milan Michalek), 2-5 (8.53) Bill Guerin 24 (Petr Cajanek, Barret Jackman), 2-6 (11.30) Jonathan Cheechoo 21 (Joe Thornton), 3-6 (12.05) Bill Guerin 25 (Matt Walker, Jeff Woywitka)

Tredje perioden: 4-6 (6.22) Keith Tkachuk 19 (Radek Dvorak, Jamal Mayers), 5-6 (14.03) Christian Bäckman 4 (Bill Guerin, Petr Cajanek)

Skott:23–26 (7-10, 4-11, 12-5)

Utvisningar: St Louis: 6 x 2 min, 2 x 5 min, San José: 3 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 9 235 (i Scottrade Center)

Målvakter: St Louis: Manny Legace 77,8% istid 43.35, Curtis Sanford 75% istid 15.20, San José: Vesa Toskala 78,3% istid 59.50

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Christian Bäckman, f, St Louis 1, 1, 2, 0, 0, 23.32
Doug Murray, b, San José 0, 0, 0, 0, -1, 6.02

Matchen:

Efter halva matchen hade San José en klar 6-2-ledning, men hemmalaget gav sig inte och var nära att komma i fatt.

- Jag sa åt spelarna att fortsätta spela och försöka avgöra matchen, för jag visste att de inte skulle sluta spela.
Jag har sett dem på TV flera gånger och då har de legat under med ett par, tre mål men kommit tillbaka.
Jag trodde de skulle göra det nu också, sa San Josés coach Ron Wilson.

Christian Bäckman reducerade till 5-6 med sex minuter kvar att spela, men närmare kom inte St Louis. Joe Thornton och Jonathan Cheechoo svarade båda för ett mål och spelade fram till tre. Nattens bäste målskytt fanns dock i hemmalaget. Bill Guerin svarade för ett hat trick, hans sjunde i karriären. Senast han gjorde tre mål var 3 mars, 2004 då han spelade med Dallas.

- Att göra mål är skoj, men att vinna hockeymatcher är roligare, sa Guerin.