Thursday, February 22, 2007

NHL (60)...

Washington – San José 2–3
(2–1, 0–0, 0–1, 0–0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (9.52) Shaono Morrisonn 2 (Matt Bradley, Boyd Gordon), 2-0 (10.41) Brian Sutherby 5 (Donald Brashear, Jamie Heward), 2-1 (17.02) Patrick Rissmiller 5 (Mike Grier, Mark Bell).

Tredje perioden: 2-2 (5.49) Matthew Carle 7 (Jonathan Cheechoo, Joe Pavelski), spel fem mot fyra.

Straffar: 1-0 Matt Pettinger, 1-1 Joe Pavelski, 1-2 Jonathan Cheechoo.

Skott: 26–35 (4-7, 10-12, 7-15, 5-1)

Utvisningar: Washington: 3 x 2 min, San José: 3 x 2 min.

Publik: 13 622 (i Verizon Center) Målvakter: Washington: Brent Johnson 94,3% istid 65.00 San José: Evgeni Nabokov 92,3% istid 65.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San José 0, 0, 2, 0, 0, 18.02

San José kom till spel fem förluster på de åtta senaste matcherna. Så tur var väl kanske att det var dags att möta Washington, ett lag man haft lätt mot. Segern var San Josés tionde raka mot Washington.

- Ibland kommer du till en punkt då du måste lämna allt dåligt bakom dig och alla i laget har varit vid gott mod, sa Jonathan Cheechoo till AP.

Med två mål inom loppet av 49 sekunder kopplade hemmalaget greppet om matchen, men gästerna gav inte upp utan arbetade sig tillbaka in i matchen. Kvitteringen kom i den tredje perioden och sen kunde gästerna avgöra matchen i straffläggningen.

- Det hade varit lätt att kasta in handduken och det var nära att jag gjort så, sa San Josés coach Ron Wilson.