Monday, May 3, 2010

You're Coca To My Cola...

Skickade ett mail till Coca Cola igår:
Tja, jag har en liten fråga, varför bytte ni till en ny kork på era pet-flaskor 0,5 liters och 1½ liters pet-flaskor ? De är extremt obekväma och gör verkligen ont i fingrarna att försöka öppna de. Tycker de var utmärkta som de var. Sen något som hände för ett Antal år sedan, varför gick ni ifrån hårda pet-plaskor på 1½ & 2 literna ? Kanske är billigare att göra de lite tunnare, de var så mycket lättare att hantera men men antar att det är utvecklingen.

Tack på förhand,

Lars-Göran
Fick ett svar på min fråga idag:
Hej Lars-Göran!

Tack för ditt mail. Tråkigt att du inte tycker om vår nya shortneck.

Vi på Coca-Cola Drycker Sverige AB har beslutat oss för att följa europeisk Coca-Cola standard för PET-flaskor, vilket betyder att vi konverterar till en 4mm lägre flaskhals. Syftet är att kunna bidra till en bättre miljö i och med de minskade CO2-utsläppen vid minskad användning av plast. Genom en övergång till så kallade shortneck-flaskor minskar materialåtgången med totalt 562 981 kg per år. Det innebär att de totala utsläppen av växthusgaser (framförallt koldioxid) som härrör från reducerad materialåtgång i produktionen av PET-råvara minskar med totalt 1 965 ton under 2010. Om man slår ihop de minskade utsläppen av koldioxid/växthusgaser från förändrad transport och minskad materialåtgång blir det totalt 2 008 083 kg under 2010. Av samma miljöskäl har vi bytt till tunnare PET-flaskor.

I och med att korken blir mindre har vi ökat storleken på räfflorna, för att ge ett bättre grepp. Vi kommer att byta till denna flaskhals på alla våra svenskproducerade produkter. Men vi är tacksamma för dina åsikter och jag kommer att vidarebefordra dom till förpackningsansvariga.

Önskar dig en fortsatt trevlig dag!
Med vänliga hälsningar
Malin
Konsumentkontakt
Det var ju trevligt att jag fick svar men synd att de skall gå över till större räfflor, de är fan skit störande och gör fan ont.

No comments: