Sunday, May 9, 2010

San Jose - Detroit - 2-1 (4-1) Kvartsfinal...

Suckers... Fick dem sig !

Så jävla gött !

Fjolårsfinalisterna åkte mot San Jose. Detroit Red Wings är utslagna ur Stanley Cup-slutspelet. Det blev förlust, med 2-1, i den femte matchen mot San Jose i morse.

– De var bättre och de vann, det är inget att snacka om, säger Henrik Zetterberg

Nu återstår att se om han eller någon annan av lagets svenska stjärnor vill spela VM. Svensklaget från Michigan stod för en ny heroisk insats i HP Pavilion i natt. Men den här gången hjälpte det inte. För till skillnad från i torsdags möttes de av ett San Jose som verkligen ville vinna – och visade det från första nedsläpp till sista. Detroit fick visserligen det första, viktiga målet när Brian Rafalski i början av den andra perioden klappade in en passning från Johan Franzén. I ett powerplay strax därpå lyckades bjässen Joe Thornton dock kvittera.

Murrays tackling sänkte Detroit.
Sedan vidtog en vild dans. Spelet böljade fram och tillbaka, chanserna avlöste varandra och kampen om varje millimeter på isen var ingenting knallhård. Avgörandet kom när Douglas Murray sex minuter in i slutperioden sänkte landsmannen – tillika superhjälten från förra matchen – Johan Franzén med en rungande propp till tackling. Den sekvensen fick Wings att darra till för några ögonblick – och det räckte för att Patrick Marleau skulle få läge att smacka in ett rykande direktskott och avgöra hela serien.

”De var bättre”

Detroit fortsatte förstås jaga kvittering resten av matchen, och var vid några tillfällen riktigt nära, men ett desperat Sharks höll tätt till the bitter end.

– Det är inte mycket att orda om. De var först till fyra segrar och de vann rättvist, säger Henrik Zetterberg till tv-kanalen Versus.

– Man kan snacka om att vi var nära i varje match, men det spelar ingen roll. De fick jobbet gjort och det fick inte vi. De var bättre.

Nu undrar Sverige förstås:

Kommer Nickas Lidström, Henrik Zetterberg, Tomas Holmström, Johan Franzén och de andra stjärnorna att vilja spela VM?

Svaren lär inte komma förrän om några dygn, när besvikelsen efter nattens tunga förlust lagt sig.