Friday, May 21, 2010

Arvika Säger Adjö Till Synth, Jag Säger Adjö Till Arvika...

Redan förra året investerade jag i en Arvikabiljett men det var ju inte till så mycket nytta märkte jag tyvärr.
Som ni alla säkert har märkt så har Arvika i år bokat mindre synth än vanligt. Idag vill vi förklara varför och samtidigt hylla genren genom att presentera en synth-vecka. Ja, det har väl knappast undgått någon av er att det har varit lite mindre traditionell synth i Arvikas lineup de senaste åren. Det har spekulerats vilt i varför och det enda vi kan säga är väl att vi har lite svårt att hitta inspirationen i genren.

Missförstå oss rätt, det finns sjukt bra synth, men de flesta banden skapades antingen på 80-talet eller 90-talet och även om de alltid levererar har de flesta varit på Arvika inte en, utan kanske 4-5 gånger.
Förra året nådde vi dessutom en drömtopp när vi lyckades boka vårt drömband genom alla tider, Depeche Mode.

De senaste åren har vi försökt att ta vidare vårt traditionella synthbokande till ett djupare elektroniskt program där det finns electro, techno, dans, disco och ja, viss synth! Något vi lyckats enormt bra med i år.

Det är inte alla som håller med, men vi tycker att detta är en naturlig utveckling av genren synth och ett naturligt steg för festivalen att ta. Den utvecklingen kommer vi att fortsätta med och den ser vi också som festivalens framtid. Vi är inte längre en synthfestival utan en festival med stort fokus på den elektroniska musiken.

Med det sagt kände vi också att vi längs vägen gjorde väldigt många besvikna. Vi vet att många av er synthare där ute har valt att köpa biljett tidigt för att ni vet att det kommer bra synthnamn till Arvika. Det tyckte vi kändes tråkigt och därför bestämde vi oss för att göra något åt det. Så det har blivit dags för vår hyllning till synthen, Arvikafestivalen genom tiderna och inte minst till er, våra besökare som brinner för genren. De bästa och mesta Arvikabanden, igen, som en hyllning, ett fyrverkeri. Ett värdigt tack!

Vi introducerar idag synthveckan! Det kommer att bli tre band, det kommer att bli profiler, det kommer bli krönikor och det kommer bli nostalgi. Det kommer bli ett hejdundrades kalas helt enkelt och ni ska vara med. Imorgon börjar vi.

Då smäller det. Är ni peppade?
Det är vi.

No comments: