Monday, May 3, 2010

San Jose - Detroit 4-3 (2-0) Kvartsfinal...

Denna säsongen av NHL har jag varit extremt dålig på att följa mitt kära favoritlag San Jose mycket för att Aftonbladet förra säsongen gjorde om sin bevakning av NHL-matcherna och jag som den selektiva konservatist jag är så blev det för mycket för mig och jag orkade bara inte bry mig. Hur som så har San Jose de senaste 3-4 åren pratiskt taget lett serien från början till start och sen i slutspelet så har det gått käpprätt åt helvete och man har tagit sig som längst till semifinal. Första gången vi gjorde detta var på 90-talet mot just Detroit (och det är inte första gången som de möts under slutspel och åker ut) som vi möter nu och då åkte man ut tyvärr, minns inte om Detroit vann hela skiten men det spelar ingen roll för just nu leder San Jose med 2-0 i matcher mot de och det kan inte bli mycket bättre !
Tung uppförsbacke för Detroit.

San Jose gick fram till 2–0 i matcher.

De tog för många utvisningar – och Nicklas Lidströms klubba gick av i helt fel läge. Därför ligger Detroit nu under med svidande 2-0 i slutspelsserien mot pånyttfödda San Jose.

– Ibland händer saker som det helt inte går att göra nånting åt, säger Nicklas Lidström efter 4-3-förlusten.

Efter några dagars välbehövlig vila kom Detroit ut som ett nytt lag och gjorde en riktigt bra match i HP Pavilion.

Pavel Datsyuk gjorde en kanonmatch, Tomas Holmström var sensationell i sin vanliga roll vid motståndarkassen och Nicklas Lidström visade att 40 inte alls är någon ålder. Gästerna hade också ledningen vid två tillfällen, först med 1-0 efter en tidig balja av just Datsyuk, sedan med 3-2 efter diton av ”Homer” och” Lidas”. Pavelski glödhet, Men San Jose – med den glödhete Joe Pavelski spetsen – kom hela tiden tillbaka.

Främsta orsaken:

Detroit tog på sig utvisningar hela tiden. Sammanlagt hamnade man i tio numerära underlägen – den högsta siffran i klubben slutspelshistoria sedan 1997.

– Och är man en man kort vid tio tillfällen vinner man inga matcher, säger coachen Mike Babcock till NHL.com

– Det är omöjligt att skaffa sig momentum när spelarna sitter i utvisningsbåset precis hela tiden. Det är definitivt något vi måste ändra på.
Olycklig Lidström

Ex-mästarna hade dock en smula otur också. Vid ställningen 3-3 i mitten av tredje perioden fick Lidström pucken vid offensiv blålinje och skulle bara dunka ner den i rundeln igen. Men exakt i det ögonblicket gick klubban av, varmed Joe Thornton kunde kontra in den avgörande 4-3-pucken.

– Den gick av på mitten och de fick sitt läge, ja. Ibland händer saker som det helt enkelt inte går att göra något åt, säger ”Lidas” till Detroit Free Press.

Makalös form. Frågan är om det går att göra något åt ”Little Joe” Pavelski. Den 25-årige amerikanen är i makalös form, gjorde två nya mål i natt och har sammanlagt samlat ihop nio fullträffar under slutspelet.

– Man måste vara nära inpå honom och se till att han inte får utrymme, men det är inte lätt, han har spelat väldigt bra på slutet, konstaterar Nicklas Lidström.

Detroit måste nu vinna båda matcherna hemma i Joe Louis Arena i veckan, annars blir uppförsbacken alldeles för brant.

– Vi får åka hem och samla ihop oss ordentligt. Vi har gott om tid att reda ut det som behöver redas ut, menar Mike Babcock.

Douglas Murray noterades för en assist åt sitt San Jose och var, återigen, utmärkt.

MATCHFAKTA
San Jose–Detroit 4–3 (2–2, 0–1, 2–0)

San Jose: Joe Pavelski 2, Ryane Clowe, Joe Thornton. Målvakt: Jevgenij Nabokov 90,3 procent.

Detroit: Pavel Datsyuk, Tomas Holmström (3) (Johan Franzén), Nicklas Lidström (4). Målvakt: Jimmy Howard 91,1 procent.

Publik: 17 562.

San Jose leder med 2–0 i matcher.
Klipp från nattens match, http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/nhl/article7060809.ab.

No comments: