Wednesday, July 18, 2007

Banden På Arvika 2007...

Får väl ta och göra en kraftansamling och skriva om de band jag såg på Arvika.

Torsdag:

Paper Faces (Se) - Lyran, 16.00
Vad hände med synthpopen ? Detta var bara typ New Wave och pop, var väl helt okej men lite besviken då jag trodde det skulle vara lite mer syntigt. Jaja kan inte få allt, helt okej spelning.


Backlash (Se) - Lyran, 17.30
Ja vad skall man säga förutom att, sluta spela playback era fittor ! Fan jag kommer inte till en livespelning för att höra på en massa inspelat dravvel, jag vill ha den äkta varan. (Förbannad)

Vomitory (Se)
- Lyran, 19.00
Japp... sveriges svar på Cannibal Corpse ? Trodde
Vomitory skulle vara något åt Dimmu Borgir hållet eller dylikt men detta var bara verkligen skitdåligt, ingen melodi alls. Helt värdelöst och det var så dåligt att det inte ens var jobbigt att lyssna på det bara var där typ.

Iambia (Gre)
- Lyran, 20.30
Fan visste inte att grekerna kunde skapa så här bra musik, en riktigt skön spelning med inlevelse och lite liv i. Lätt värd att lyssna på.

De Jag Missade:

Front Live Assembly (Can)
Redan sett och var för trött så jag sket i det, när jag såg de senast på Malmöfestivalen var det inte så mycket att ha.

Scissor Sister (Us)
Var bara trött, inte super hypad att dra ändå.

Weeping Willows (Se)
Var bara trött, inte super hypad att dra ändå.

Fredag:

Dark Tranquillity (Se) - Apollo, 19.00
Lite besviken att de körde massa låtar som jag inte hört, en hel del från det nya albumet. Blir tyvärr inte lika roligt om man inte är insatt i låtarna och kan sjunga och digga med till de. Det var väl helt okej annars antar jag, kunde varit mer gammla låtar.

Hocico (Mex) - Apollo, 21.30
En riktigt jävla bra spelning, riktigt jävla igång och riktigt jävla hårt. Ännu ett bandnamn man bara hört och läst men inte så mycket mer.

Infected Mushroom (Isr) - Vintergatan, 01.00
Verkade riktigt sköna, synd att man inte orkade stanna kvar och se hela spelningen. Det låtar jag hörde var väldigt lovande så man får nog se till att lyssna lite på Infected också, dock skiljer sig nog livesoundet ganska mycket från inspelningnarna.

De Jag Missade:

Detektivbyrån (Se)
I AM X (Uk)

Strip Music (Se)
Orken räckte inte till helt enkelt.

Lördag:

Necro Facility (Se) - Andromeda, 15.30
Mer energi på scen får man leta efter, fyfan vilken bra spelning, tyvärr var man där lite sent och fick stå lite vid sidan av folkmassan men röja kunde man göra och jävlar vad man släppte loss. De vill ju gärna inte jämföras med deras idoler Skinny Puppy så det skall jag inte heller göra men kan bara säga att detta är mörk, intensiv och riktigt fet synth / ebm / industri musik. Så värda att se live. Detta och Apoptygma Berzerk var nog de två bästa spelningarna på festivalen, frågan är om inte Necro Facility var den bästa trots allt. Hade jag bara varit lite mer inlyssnad på de så hade det nog slått Apop med hästlängder, just att jag bara hört en låt tidigare med Necro och att deras konsert blev så bra trots detta säger ju en hel del om deras musik och framför allt deras framträdande.

Apoptygma Berzerk (No) - Apollo, 00.30
Det första som störde mig var att de fick spela på Apollo, när till och med futtiga SMK får spela på Vintergatan, dålig stil. Det var väl bara mest det som störde mig, de var en nice spelning, sköna låtar, saknade dock ett par goingar men detta var nog en av de två bästa spelningarna på Arvikafestivalen och de var ju trots allt anledningen till att jag bestämde mig för att dra till Arvika i år. Släpade inte med mig kameran p.g.a det sugiga vädret, plus att jag hade på mig regnkläder och shit så det skulle bara bli extra bökigt.

VNV Nation (Uk) - Vintergatan 01.30
Asså Ronan gör sig såå mycket bättre i VNV på scen än hans solo-projekt, jävlar va tråkig han var då. En underhållare, någon som pratar lite under låtarna (tycker jag om), han är bara jävligt igång och det är liv i den lilla knubbisen från Ireland. Tack vare den fittiga säkerhetssnubben på spelningen så förstördes min upplevelse ganska brutalt, han tog min flagga mitt under spelningen och helt utan förvarning. Jag hade haft den uppe ett antal låtar och hade flyttat mig framåt och stod ganska långt fram, kanske 3-4 pers från själva staketet och plötsligt tattade han till sig min flagga. Han hade inte ens mage att lysa mig i ansiktet eller dylikt för att få min uppmärksamhet för att sen ta min flagga, då hade han gladligen fått den för jag är förstående men bara ta den så där är jävligt bitchigt. Detta gjorde att jag var ganska grinig under resten av konserten. Skulle väl underlättat lite ifall man lyssnat lite mer på de låtar de spelade för de flesta kände jag inte igen, men men sånt är livet.
Släpade inte med mig kameran på Apop så den var naturligtvis inte med på VNV heller då de började spela direkt efteråt. Blev en skön hemfärd direkt efter konserten, värt var det.

De Jag Missade:

Kloq (Uk)
Jag gick och ställde mig och väntade på Apop när dessa skulle spela så jag missade tyvärr de men istället så fick jag mig en hyffsad plats på Apop istället som antagligen var fett mer värt än att se Kloq och sen missa en massa på Apop och komma långt bak.

Pain (Se)
Det regnade och jag var trött, sparade energin till Apop och VNV.

Pluxus (Se)
De spelade ju samtidigt som VNV, inte så lyckat drag av arrangörerna.

Slagsmålsklubben (Se)
Redan sett, det regnade, orkade inte gå.

Zeigeist (Se)
Det regnade, orkade inte gå.

Arton:fyrtiosju - slänger upp bilder sen.

No comments: