San José – Detroit (2-4)

San José – Detroit 0–2
(0–2, 0–0, 0–0)

Detroit vidare till conferencefinal efter 4-2 i matcher

Första perioden: 0-1 (15.26) Mikael Samuelsson 2 (Johan Franzén, Chris Chelios), 0-2 (19.52) Mikael Samuelsson 3 (Pavel Datsyuk, Chris Chelios).

Skott: 28-22 (11-10, 10-5, 7-7)

Utvisningar: San José: 5 x 2 min, Detroit: 5 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 90,9% istid 58.07 (20 räddningar), Detroit: Dominik Hasek 100% istid 60.00 (28 räddningar)

Johan Franzén, f, Detroit 0, 1, 1, 0, +1, 15.23

Detroit Red Wings är klart för conferencefinal mot Anaheim Ducks. Och det krävdes en svensk för att få jobbet gjort. Mikael Samuelsson kunde med två mål i den första perioden sänka sin tidigare arbetsgivare San José Sharks, som draftade honom 1998. Samuelssons första fullträff kom fyra och en halv minut före den första periodpausen. Framspelad av Johan Franzén skrinnade Mariefredsonen runt Sharks back Matt Carle och la in en backband bakom Evgeni Nabokov i målet. Med bara åtta sekunder kvar av perioden etablerade han sig sedan som en riktig hajdödare. I ett två-mot-en-läge valde Samuelsson att skjuta istället för att passa. Det visade sig vara ett ypperligt val. Pucken satt som klockrent i krysset. Resten av matchen blev ett ställningskrig. Sharks stjärnor Joe Thornton och Patrick Marleau plockades effektivt bort av Detroits checking line med Kris Draper, Dan Cleary och Kirk Maltby. Samtidigt dominerade Nicklas Lidström den egna zonen. ”Lidas”, som leder ett skadedrabbat försvar, fick god hjälp av veteranernas veteran, Chris Chelios. 45-åringen spelade över 26 minuter i skadade Mathieu Schneiders och Niklas Kronwalls frånvaro – och gjorde ett fantastiskt jobb både offensivt och defensivt. Red Wings går nu vidare till conferencefinal mot Anaheim Ducks, ett spektakel som tar sin början natten mot lördag i Joe Louis Arena.

Vad skall man säga ? Asså ett jävla fiasko... jag menar satan va de har spelat dåligt i slutspelet, damn man skäms över de. De saker de borde förbättra till nästa år är deras jävla power-play, har fan aldrig sett något lag spela så jävla illa och tappade som San José i slutspelet när de haft power-play. Jaja, vi kommer igen nästa år.