Thursday, March 1, 2007

NHL (64)...

San José – Nashville 3–4
(2–1, 0–0, 1–2, 0–0, 0–1)

Första perioden:1–0 (12.07) Steve Bernier 12 (Milan Michalek, Matt Carle) spel fem mot fyra, 1–1 (16.34) Vernon Fiddler 9 (Kimmo Timonen, Marek Zidlicky), 2–1 (18.50) Matt Carle 9 (Christian Ehrhoff, Joe Thornton) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (6.29) Martin Erat 14 (Kimmo Timonen, Peter Forsberg) spel fem mot fyra, 2–3 (14.53) Alexander Radulov 12 (Shea Weber, Ryan Suter) spel fem mot fyra, 3–3 (15.51) Marc-Edouard Vlasic 3 (-)

Straff: 3–4 Jean-Pierre Dumont.

Skott: 30–32 (18–8, 5–6, 5–14, 2–4)

Utvisningar: San José: 7 x 2 min, Nashville: 9 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 90,6%, istid 64.57 Nashville: Tomas Vokoun 90,0%, istid 64.57

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San José 0, 0, 0, 0, -1, 9.08
Peter Forsberg, f, Nashville 0, 1, 4, 0, -1, 21.19

NHL:s bästa lag Nashville Predators tog en ny seger när man besegrade San José Sharks med 4-3 efter straffar. Det satt dock hårt åt i HP Pavilion och utan 30-årige målvakten Tomas Vokouns storspel i den första perioden kunde hemmalaget faktiskt ha avgjort matchen. Att Sharks inte lyckades ta mer än en ettmålsledning i den första perioden skulle komma att straffa dom i den tredje perioden då Predators vände matchen efter mål av Martin Erat och Alexander Radulov. Peter Forsberg spelade fram Erat till kvitteringen som måste känts skön för den 25-årige tjecken efter hans straffmiss i den andra perioden. Backen Marc-Edouard Vlasic kvitterade till 3-3 bara 58 sekunder efter Radulovs mål. Slutminuterna blev dramatiska då Erat drog på sig en utvisning med två och en halv minut kvar, men Sharks kunde inte avgöra. I straffavgörandet avgjorde Jean-Pierre Dumont för bortalaget i den fjärde rundan. Bill Guerin, 36, debuterade för Sharks efter traden från St Louis Blues i tisdags och bildade en mycket farlig kedja tillsammans med Joe Thornton och Jonathan Cheechoo.