Monday, March 19, 2007

NHL (73)...

Colorado – San José 4–3
(1–1, 1–2, 1–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (8.14) Joe Thornton 20 (Matt Carle, Milan Michalek) spel fem mot fyra, 1–1 (11.55) Tyler Arnason 16 (Brett Clark, Joe Sakic) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (0.27) Milan Michalek 20 (Joe Thornton, Scott Hannan), 1–3 (4.09) Bill Guerin 33 (Marc-Edouard Vlasic, Patrick Marleau), 2–3 (8.25) John-Michael Liles 12 (Andrew Brunette, Joe Sakic)

Tredje perioden: 3–3 (13.14) Andrew Brunette 25 (Ken Klee, Joe Sakic)

Förlängningen: 4–3 (0.19) Milan Hejduk 30 (Joe Sakic, Peter Budaj) spel fyra mot tre.

Skott: 40–24 (9–9, 17–10, 13–5, 1–0)

Utvisningar: Colorado: 4 x 2 min, San José: 5 x 2 min.

Publik: 18 007 (i Pepsi Center)

Målvakter: Colorado: Peter Budaj 87,5%, istid 60.08, San Jose: Evgeni Nabokov 90,0%, istid 60.19

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Inga svenskar på isen

Matchen:

Colorado Avalanche gör allt vad som står i deras makt för att gå till Stanley Cup-slutspelet. Efter att nästan varit uträknade för någon vecka sedan har Avalanche nu vunnit åtta av sina nio senast spelade matcher. I hemmamatchen mot San José Sharks vände laget ett underläge med 1-3 till seger med 4-3 sedan Milan Hejduk avgjort matchen 19 sekunder in i förlängningen. Målet var Hejduks 45:e matchavgörande mål i NHL. Avalanche närmade sig i och med segern formsvaga Calgary Flames och är nu endast fyra poäng efter. Lagkaptenen Joe Sakic, 37, var inblandad i alla fyra målen. Det var första gången på sex säsonger som Sakic noterades för fyra assist i en match.

- Det är nu helt upp till oss att ta oss till slutspel. Vi möter Calgary två gånger till och det är fyra poäng. Vi måste fortsätta som vi spelade i kväll och ta med oss det till Edmonton, sa Sakic till AP.

Sharks lyckades hålla rookien Paul Stastny, 21, poänglös och Stastny stannade därmed på 20 matcher i rad med poäng i, ett nytt fantastiskt rekord för rookies i NHL. Sharks Ron Wilson coachade sin 1.000:e NHL-match och blev därmed den 13:e coachen genom tiderna att nå den milstolpen.