Saturday, March 10, 2007

NHL (68)...

San José – Vancouver 1–2
(0–0, 0–0, 1–1, 0–1)

Tredje perioden: 0-1 (1.06) Taylor Pyatt 18 (Daniel Sedin, Willie Mitchell), 1-1 (13.02) Patrick Marleau 30 (Joe Thornton, Matt Carle) spel fem mot fyra.

Sudden death: 1-2 (3.30) Henrik Sedin 9 (Kevin Bieksa)

Skott: 26–37 (8-7, 10-18, 8-10, 0-2)

Utvisningar: San José: 2 x 2 min, Vancouver: 4 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 94,6% istid 63.21 (35 räddningar), Vancouver: Roberto Luongo 96,2% istid 63.30 (25 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Mattias Öhlund, b, Vancouver 0, 0, 2, 0, 0, 25.20
Markus Näslund, f, Vancouver 0, 0, 2, 2, 0, 18.52
Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 1, 0, 0, +2, 16.23
Henrik Sedin, f, Vancouver 1, 0, 3, 2, +2, 17.19

Matchen:

Henrik Sedin gör inte mål ofta, men när det väl sker tenderar målen att vara viktiga. Lördagsmorgonens avgörande 2-1 på en storspelande Evgeni Nabokov kom efter att Sedin frispelats av backen Kevin Bieksa. Nabokov hade innan Taylor Pyatts 1-0 i upptakten av den tredje perioden hållit tätt i åtta perioder. I Vancouvers mål stoppade Roberto Luongo 25 skott. Han registrerades därmed för sin 39:e seger för säsongen, vilket är nytt klubbrekord. 27-åringen har imponerat stort under sin debutsäsong i Vancouver, men kommer antagligen att hamna i skuggan av New Jersey Devils Martin Brodeur när det blir dags att dela ut NHL-säsongens troféer.