Sunday, March 25, 2007

NHL (76)...

Carolina – San José 6–4
(3–0, 1–1, 2–3)

Första perioden: 1-0 (5.36) Ray Whitney 29, 2-0 (6.33) Erik Cole 27 (David Tanabe, Frantisek Kaberle), 3-0 (18.03) Andrew Ladd 11 (Glen Wesley, Scott Walker)

Andra perioden: 3-1 (6.49) Bill Guerin 35 (Patrick Marleau, Matt Carle), spel fem mot fyra, 4-1 (12.29) Eric Staal 28 (Mike Commodore, Cory Stillman)

Tredje perioden: 4-2 (2.42) Jonathan Cheechoo 31 (Craig Rivet, Joe Thornton), 4-3 (10.11) Steve Bernier 14 (Mike Grier), 5-3 (17.40) Andrew Ladd 12 (Scott Walker, Josef Vasicek), spel fem mot fyra, 5-4 (18.04) Joe Thornton 21 (Patrick Marleau, Craig Rivet), spel fem mot fyra, 6-4 (19.56) Cory Stillman 5 (Scott Walker), i tom bur.

Skott: 20–24 (10-5, 3-8, 7-11)

Utvisningar: Carolina: 7 x 2 min, San José: 8 x 2 min.

Publik: 18 763 (i RBC Center)

Målvakter: Carolina: Cam Ward 83,3% istid 60.00, San José: Evgeni Nabokov 70% istid 19.54 Vesa Toskala 77,8% istid 38.58

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 0, 0, 1, 20.29

Målvakten Cam Ward var tillbaka i målet igen efter att ha missat två veckors spel på grund av en skada på ena benet. Och Ward gjorde en bra match för Carolina som jagar en slutspelsplats. Hemmalaget gick ifrån till en till synes säker 3-0-ledning i den första perioden, men gästerna kom tillbaka och pressade hemmalaget på slutet. Med 2.20 kvar av matchen verkade hemmalaget ha avgjort när Andrew Ladd slog in 5-3, men bara 24 sekunder reducerade Joe Thornton. Närmare kom dock inte San José utan Cory Stillman kunde fastställa slutresultatet med mål i tom bur.