Thursday, March 22, 2007

NHL (74)...

Chicago – San José 1–4
(1–1, 0–1, 0–2)

Första perioden: 0-1 (7.12) Jonathan Cheechoo 26 (Scott Hannan, Joe Thornton), 1-1 (15.30) Patrick Sharp 17 (Martin Havlat, Rene Bourque)

Andra perioden: 1-2 (10.03) Milan Michalek 21 (Matt Carle, Craig Rivet), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (5.43) Jonathan Cheechoo 27 (Matt Carle, Joe Thornton), spel fem mot fyra, 1-4 (12.48) Milan Michalek 22 (Joe Thornton, Jonathan Cheechoo).

Skott: 29–20 (12-7, 10-6, 7-7)

Utvisningar: Chicago: 5 x 2 min, San José: 3 x 2 min.

Publik: 10 374 (i United Center)

Målvakter: Chicago: Patrick Lalime 80% istid 59.33, San José: Evgeni Nabokov 96,6% istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Michael Holmqvist, f, Chicago 0, 0, 1, 0, 0, 12.25

Jonathan Cheechoo och Milan Michalek svarade för två mål var när San José tog en relativt bekväm seger i Chicago. Hemmalaget hängde med i halva matchen, sen tog gästerna över. San José ryckte genom att göra ett par mål i power play. Såväl 2-1-målet av Michalek som 3-1-målet fem minuter in på slutperioden kom när gästerna var en man mer på isen. Joe Thornton ser ut att bli andre man att passera 100 poäng den här säsongen. Thornton spelade fram till tre av San Josés mål och är nu bara en poäng från 100. Han passerade Tampas Vincent Lecavalier som har gjort 97 poäng. Toppar poängligan för Sidney Crosby med 108 poäng.