NHL (69)...

San José – Edmonton 3–0
(0–1, 0–0, 2–0)

Första perioden: 1-0 (12.50) Steve Bernier 13 (Marc-Edouard Vlasiv, Ryan Clowe)

Tredje perioden: 2-0 (16.09) Kyle McLaren 5 (Patrick Rissmiller, Curtis Brown), 3-0 (19.20) Matt Carle 10 (Craig Rivet, Joe Thornton), i tom bur.

Skott: 31–22 (10-9, 12-9, 9-4)

Utvisningar: San José: 1 x 2 min, Edmonton: 3 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 100% istid 60.00, Edmonton: Dwayne Roloson 93,3% istid 59.12

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Inga svenskar på isen

Bill Guerin har fortfarande inte gjort en poäng sen traden från St. Louis trots att han får spela med Patrick Marleau. Inte heller storskyttarna Joe Thornton eller Jonathan Cheechoo hittade målet. Istället var det en het målvakt och fjärdekedjan som såg till att San José kunde vinna sin första hemmamatch på nära fem veckor. Evgeni Nabokov stoppade 22 skott och höll nollan för tredje gången på de fyra senaste matcherna. Nabokov har fått stå i skuggan av Vesa Toskala större delen av säsongen, men sen denne fått ljumskproblem har Nabokov kommit in och storspelat. Matchen mot Edmonton stod länge och vägde och det såg länge ut som om fjärdekedjans Steve Berniers mål i den första perioden skulle bli matchens enda.

- När det står 1-0 kan en studs förändra allt. Det svårare att göra en räddning som är bättre än den andra, för ibland kan den lätta räddningen vara viktigare än den svåra, sa Nabokov till AP.

För Edmonton var det lagets sjunde raka förlust. Laget har bara gjort fem mål på dessa matcher och gått mållösa i tre av dem.