Saturday, March 3, 2007

NHL (65)...

Anaheim – San José 3–1
(2–0, 0–0, 1–1)

Första perioden: 1-0 (5.00) Dustin Penner 23 (Ryan Getzlaf, Teemu Selänne), spel fem mot fyra, 2-0 (18.29) Chris Kunitz 22 (Andy McDonald)

Tredje perioden: 2-1 (3.55) Craig Rivet 7 (Matt Carle, Joe Thornton), 3-1 (13.50) Chris Pronger 11 (Corey Perry, Andy McDonald)

Skott: 25–31 (10-15, 4-5, 11-11)

Utvisningar: Anaheim: 7 x 2 min, San José: 6 x 2 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center)

Målvakter: Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 96,8% istid 59.55, San José: Evgeni Nabokov 88% istid 58.53

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 0, 2, -1, 20.18
Doug Murray, b, San José 0, 0, 1, 0, 0, 11.28

Anaheim tog femte av sju möjliga segrar den här säsongen över San José. Segern säkrades genom två power play-mål, där Chris Pronger definitivt avgjorde matchen med ett stenhårt slagskott 13.50 in på slutperioden. Matchen var den första av åtta raka hemmamatcher där Anaheim nu har ett gyllene läge att skaffa sig en riktigt bra position inför slutspelet. Craig Rivet gjorde mål för San José i sin debut för klubben efter att ha blivit tradad från Montreal.