Tuesday, December 21, 2010

Ännu En Dag På Jobbet (2)...

(fortsättning)...

Micke kommer som sagt och det blir till att försöka elda på låset med tändaren men utan resultat. Han kommer på att man kan ju ta ett papprör och elda på och försöka få en större och mer konstant låga som förhoppningsvis skulle få tinat upp låset, en bra idée men tyvärr så får vi ge upp efter att ha försökt i säkert närmare 20 minuter, en halvtimme. Tänkte att det var nog bäst att kolla till hur det såg ut på kundfronten och se ifall det var någon som ville in, klockan var efter sju och vi skulle egentligen ha öppnat. Inga kunder... dock en lastbil från Bewi som höll på att backa in längsgående våran butik.

Cellplast, varför måste den komma nu ? Kan den inte komma sen ? Jaja det var bara att fånga chaufförens uppmärksamhet och det lyckas till hälften, han börjar köra framåt istället, in på parkeringen framför butiken och stannar till. Förklarar som läget är och att vi inte kommer in till lagret där truckarna står men han konstaterar att det går ju bara att lasta av det här utanför så kan vi ta det sen när vi löst vårat lilla problem. Att lasta av en leverans utanför butiken med igen som helst aning om när man kan plocka upp det med trucken var inte riktigt ett alternativ jag var så sugen på. Även om de är lätta och går att ta paket för paket och bära bort så tar det ändå ett litet tag.

Det blev till att försöka få in honom på anläggningen istället, där kan vi lasta av och lösa allt sen. Då dyker nästa problem upp, hänglåset går inte upp. Det har också frusit fast, nu väntar vi på en låssmed som förhoppningsvis kommer dyka upp om kvart-tjugo minuter men under tiden så tar vi ytterligare ett papprör och försöker göra ett tappert försök att elda upp ännu ett lås. Det går dock inte lika bra, det är inte alls lika vindstilla och skiten vill aldrig riktigt ta eld ordentligt. Så länge som vi inte skriver på en fraktsedel så har han fortfrande ansvaret för lasten och han får tyvärr stå och vänta snällt på hjälp som vi gör.

Jag beslutar mig för att gå och ställa mig vid utfartsgrinden och invänta låssmeden och om möjligt kunna förklara för kunder varför det är kolsvart i butiken och att grinden är låst. Tillslut så dyker ju låssmeden upp, han kommer och tittar på dörren, tar någon minut och ger sig an låset. Det slutar med lite borrande och bändande och vips är dörren öppen.

Nu blir det bara bättre det är en pöl innanför dörren, det står vatten i lagret och man hör hur det sprutar. Detta är andra gången denna månaden som jag kommer till jobbet och det är vattenläcka, det är tredje gågen detta året som jag kommer till jobbet och det är vatten läcka. Även andra gången på hyffsat kort tid som jag fått tillkalla låssmed för att jag inte kan ta mig in någonstans på anläggningen. Allt löste sig tillslut men det var ju så där skoj att ha öppnat butiken vid typ halv nio istället för sju.

No comments: