Monday, January 18, 2010

Lachanofobi...

Satt och letade ett tag på om det kanske fanns något ord för min fobia för grönsaker och tänkte tillslut att bara komma på något genom att sätta ihop det latinska ordet för grönsak och sen lägga till fobi och det visade sig att det redan fanns, oväntat nog... eller inte. Jag har inte så stora problem med det som vissa tycks, Vicki får panikångest - av grönsaker. För min del är det just det faktum att tugga på grönsakerna som jag tycker är jobbigt, särskilt om de knastrar och har sig och är väldigt grönsakiga typ som sallad det känns som en väldigt typisk grönsak.

För de som känt mig ett tag vet hur kinkig jag varit förr och hur mycket bättre jag blivit på detta, bara ta den sak som att förr så sträckte jag mig enbart till råa morötter i grönsaksväg och ingen annat, visserligen knastrar och knakar morötter extremt mycket men har aldrig varit ett problem. Så kan man ju jämföra detta med att jag i förra veckan stod och wookade frysta wookgrönsaker och hade i lite ärtor, majs & paprika från en annan fryspåse som jag köpt. Detta satt jag och smaskade i mig för drygt 1½ timme sedan med kyckling och tagatelli, dock försöker jag vara ganska noga med att åtminstone skära broccolin i mindre bitar så jag slipper tugga så jätte mycket på dem, eller åtminstone märka att jag tuggar på de.

Har till och med gått så långt så att jag har ätit mackor med hela "skivor" / "strimlor" eller vafan man skall kalla det, av paprika på min macka vilket är galet då jag har haft hyffsat stora problem med att just tugga på paprika även om det är en av de grönsaker jag haft i matlagning längst sedan jag började så smått äta grönsaker.

2 comments:

Lina said...

Jag har samma problem som du!
Skönt att höra att man inte är ensam.

Tomten0 said...

Okej, ah jo... :)

Du är ?