Sunday, January 24, 2010

Kontrolluppgift...

Crazy shit... fick mina kontrolluppgifter från Byggmax för ett par dagar sedan, gällande vad jag tjänat under det gångna året och det visar sig landa på summan 252 089 kr (brutto) och av det har jag skattat 59 939 kr. Det är ganska mycket pengar, har ju ändå en månadslön på 18 220 kr.

Appropå pengar så vad fan är det med folk och deras "plånböcker", jag som står i kassan en hel del får se en ganska stor varieté på dessa fantastiska och helt bisarra lösningar folk har samt vad fan de har i dem.

Först och främst måste jag fråga allra äldre personer som har haft körkort ett längre tag, alltså varför i helvete har ni kvar det gamla körkortet bakom det nya ? Tyvärr hittade jag inga bilder men det är aningen större än det nya, kanske 1/3 så stort och det är bara ett jävla mysterie för det måste ha gått ut och även om det inte gjort det, varför spara på det gamla, i plånboken dessutom ?!

Vi har de som har pengarna och korten invirat i en massa kvitton, varför ? Inget system utan bara vi drar med oss skiten som ligger hemma och hoppas på att de kort jag skall ha är med ? Allting bara ligger löst och man står där och bläddrar igenom högen av skit för att hitta något.

Har aldrig riktigt fattat det där heller med hur man inte har med sig de betalkort man skall ha ? Ligger de hemma och sölar ? Varför ? Varför är de inte i plånboken ? Visst kan man glömma kortet någonstans när du betalar men annars ser jag ingen anledning att ta ut det, it's beyond me...

Nu har jag inte direkt många betalkort, eller rättare sagt jag har ett betalkort men en hel del andra kort men varför när man har typ 10 fack i plånboken har man inte ett uppenbart och simpelt system för att hålla alla kort ? Istället så står folk och drar ut kort för kort och letar efter det rätta att betala med. Naturligtvis går det inte tillbaka i det fack det satt innan, dessutom kan man inte heller ha bara ett kort i varje fack, nä man skall optimera dem och trycka ner ett par stycken i varje så det blir extra svårt att få upp korten.

En annan fundering, varför har man trasiga plånböcker ? Inte bara där det är kanske en liten brytning som egentligen inte gör något förutom är ett estetisk finger i ögat på en utan rent utav trasiga och knappt funktionsdugliga plånböcker och det är inte så att den pajade igår eller förran veckan utan snarare för ett par år sedan. Om någon undrar så har jag ibland ganska tråkigt på jobbet och man börjar snart zone out själva jobbandet och det går bara på utan att man tänker så mycket och då finns det mycket tid att finna andra saker att upptäcka.

Får ju inte heller glömma George Costanza-syndromet där din plånbok börjar bli så pass full av kvitton att om du stoppar ner en endaste papperslapp i den kommer den att explodera ifall du försöker att stänga den. Detta är inte så mycket störande, lite mer underhållande men de känns ofta så jävla svettiga och äckliga och man mår nästan lite illa av att se dem.

Vad är det med folk och att ha mynt löst i fickorna ? Det är ofta inte en mindre samling mynt heller utan det kan fan vara 30-40 kr om inte mer ibland i olika valörer, hur jävla obekvämt är det inte ? De har ju självklart inte bara mynt heller, ibland lite skruvar, diverse papper och kvitton och annat bös som följer med upp som de står och sorterar ut för att hitta sina betalmedel.

Det sjukaste är väl ändå de som går runt med 10-15 000 ibland mer i plånboken, fickan, en plastpåse, hur vågar de ?! Asså risken att bli rånad måste vara så stor och även om du bara råkar bli rånad av en slump hur jävla mycket suger inte de då ?

Snälla befolkningen av Sveriges rike kan ni ta och rensa era plånböcker, skaffa någon om ni inte har och definitivt köpa en ny om den är paj, gör av er med era resterande pappers pengar och börja handla med kort istället. Vi skulle alla vinna på det, framförallt skulle jag bli så glad och lycklig, så låt oss alla ta varandra i händerna och störta kungen !

Hade ju glömt också att så jävla många är idioter när det gäller kortläsare, skulle vilja påstå att till 90 % om inte mer
av alla kortläsare som finns så måste man ha magnetremsan riktad mot själva kortläsaren, oavsett om läsaren sitter ovanför eller på högersidan som den ofta brukar göra. Ändå hör man kunder säga att mat vet aldrig åt vilket håll man skall dra den åt, kan inte alla vara åt samma håll ? Tips nummer ett, läs på kortläsaren... det är ofta en liten förklaring i form av en symbol alternativt så har de som jobbat satt upp en lapp för att förtydliga men det är naturligtvis inget som folk lägger märket till och nej maskinen har inte någon chipsssss läsare.

2 comments:

sys said...

Du borde bli krönikör vännen!

Jag försöker undvika att handla med mitt kort. Har aldrig koll på hur mycket pengar jag har när jag bara handlar med kortet, och då måste man kolla det, så blir det massa meck och blä. Nej, ska nog börja handla enbart med kontanter, då har man full koll! =)

Noa said...

"Vi har de som har pengarna och korten invirat i en massa kvitton, varför ? Inget system utan bara vi drar med oss skiten som ligger hemma och hoppas på att de kort jag skall ha är med ? Allting bara ligger löst och man står där och bläddrar igenom högen av skit för att hitta något."

That would be me