Tuesday, January 12, 2010

Trött Och Duktig...

Har varit ganska duktig idag, har ringt runt till Posten i Sverige och Norge för att försöka lokalisera ett brev som försvunnit på villovägar men utan resultat, ringde till och med Tullen för att kolla ifall det kanske fastnat där men det visade sig vara ganska hopplöst att finna det paket som skulle dykt upp i min brevlåda för ett tag sedan. Ett bra tips är att alltid skriva din adress på baksidan utifall den inte hittar sin väg så kommer det åtminstone tillbaka (skall inte säga något, glömde skriva det på mina två senaste brev jag skickade) men jag antar att har jag klarat mig hela den här tiden sedan vintern drog igång utan min halsduk så lär jag väl klara resterande period.

Tror [Du] På Det Övernaturliga ?

Jag har aldrig varit någon som direkt trott på det övernaturliga men jag börjar fundera på om min fastighetsskötare inte har några superkrafter eller är någon slags magiker eller så för att när jag skulle ringa honom förut idag så råkar jag se honom precis ca 30 meter bort så jag lägger på för att istället jogga bort till honom och prata face-to-face men när jag väl kommer till de hörne han stod vid strax innan så är han puts väck...
Tittar snabbt omkring mot de håll möjliga för honom att försvinna åt men ingen fastighetsskötare i syne, tänker att han kanske smet in på någon affär i närheten men inte där heller, han har bara försvunnit !

Var inne i stan en stund lite också och fixade bl.a. två stycken presenter som jag hoppas kommer sprida lite glädje sen köpte jag även lite saker till mig själv, där ibland en laddare till min mobil för den jag fick med till själva telefonen är ju helt värdelös då den är lite mer än en meter och man får sitta precis vid kontaktuttaget för att överhuvudtaget ha en chans att ladda den samtidigt som du pratar i telefon, samt att jävla ladduttaget på telefonen är uppe på sidan och inte i botten som det är på ALLA andra telefoner som gjorts i världshistorien !

Naturligtvis blev det ett besök på Science-Fiction Bokhandeln där jag köpte ytterligare en bok av Harry Turtledove (min favorit författare just nu) och jag köpte en av hans senare böcker, Hitler's War (2009) och är en av hans många alternativhistoriska skildringar. Har sedan tidigare läst:

In The Presence Of Mine Enemies (2003) - Den första bok jag läste av honom, riktigt bra bok. Nazisterna och jappsen vann 2:a världskriget och har i princip delat upp världen mellan de två länderna, det mest otroliga är att fortfarnade 2010 så finns det judar som lever i Berlin som icke-judiska personer och man får se och uppleva livet ur deras perspektiv under en tid då mycket dramatiska händelser tycks uppstå som kommer att få oanade konsekvenser för framtiden. Jag kan bara säga att, gå och låna eller köp den nu !

Sen äger jag alla böcker i Timeline-191 serien håller dock på att läsa igenom första boken, efter att jag läst de tre efterkommande böckerna allt för att jag hade trott att How Few Remain (1997) var den ensamstående boken
The Guns Of The South (1992) samt att båda handlande om de amerikanska inbördeskrigen vilket jag inte kände direkt kunde vara så underhållande läsning men som tur var så hade jag fel. Hur som helst är jag snart klar med How Few Remain och jag är mäkta fascinerad över hur övertygande och hur tidskrävande dessa böcker måste ändå varit att skriva med tanke på all research som uppenbarligen måste gjorts. Det känns verkligen som om det kunde gått till så här om bara vissa faktorer hade ändrats genom historien. Jag är bara så jävla hänförd av hur välskriva desas är att det knappt går att förklara.

Tanken med hela det här rabblandet var nog att jag skulle förklara vad de böcker jag läst handlar om och rada upp de böcker jag fortfarnade inte läst men äger men så verkar det inte bli då jag är alldeles för trött och jävligt lat men här är en lista i alla fall:

Worldwar & Colonization Series - Science Fiction / Alternate History, Aliens invade in the middle of World War II


Worldwar Tetralogy

In the Balance (1994) - Äger, Ej Läst
Tilting the Balance (1995) - Äger, Ej Läst
Upsetting the Balance (1996) - Äger, Ej Läst
Striking the Balance (1996) - Äger, Ej Läst

Colonization Trilogy

Second Contact (1999) - Äger, Ej Läst
Down to Earth (2000) - Äger, Ej Läst
Aftershocks (2001) - Äger, Ej Läst

Homeward Bound (2004) - Äger Ej


Timeline-191 Series - Alternate History — The South has won the American Civil War; this posits what would then happen over the next century. (The series consists of several smaller series and has no official title)


How Few Remain (1997) - Äger, Snart Läst Klart

The Great War Trilogy

American Front (1998) - Äger & Läst
Walk in Hell (1999) - Äger & Läst
Breakthroughs (2000) - Äger & Läst

The American Empire Trilogy

Blood and Iron (2001) - Äger, Ej Läst
The Center Cannot Hold (2002) - Äger, Ej Läst
The Victorious Opposition (2003) - Äger, Ej Läst

The Settling Accounts Tetralogy

Return Engagement (2004) - Äger, Ej Läst
Drive to the East (2005) - Äger, Ej Läst
The Grapple (2006) - Äger, Ej Läst
In at the Death (2007) - Äger, Ej Läst

Days of Infamy series - In the Days of Infamy series the Japanese gained the initiative in the Pacific War by invading and occupying Hawaii.

Days of Infamy (2004)
- Äger, Ej Läst
End of the Beginning (2005)
- Äger, Ej Läst

The War That Came Early - A series describing an alternate World War II which begins in 1938 over Czechoslovakia. The number of volumes has not been set. The first volume, Hitler's War, was released in hardcover in 2009 without a series title. Subsequently, the paperback edition was announced as The War That Came Early: Hitler's War.

Hitler's War (2009); to be published in paperback as The War That Came Early: Hitler's War (2010) -
Äger, Ej Läst
The War That Came Early: West and East (2010)
- Äger Ej

Fristående Böcker

The Guns of the South (1992) Science Fiction/Alternate History — The Confederate Army is supplied with AK-47's by time travelling members of the Afrikaner Weerstandsbeweging from the early 21st century. - Äger, Ej Läst

In the Presence of Mine Enemies (2003) Alternate History — Follows the struggles of a family of secret Jews in Berlin two or three generations after a Nazi victory in World War II. The events in the story follow a common theme of Turtledove's work, transplanting one set of historical events into another setting (the most prominent example being Timeline-191 moving European history onto the American continent). In this case, the decline of the Soviet Union in the 1990s is translated to the Third Reich in the 21st century.
- Äger & Läst

Crosstime Traffic Series - This series is based on the premise that travel between parallel universes is possible. This is a series for young adults. Turtledove makes sure not to use any profanity or racial slurs in this series.

Gunpowder Empire (2003)
Curious Notions (2004)
In High Places (2006)
The Disunited States of America (2006)
The Gladiator (2007)
- Äger, Ej Läst (Trodde Det Var En Fristående Bok)
The Valley-Westside War (2008)


Kan nu konstatera att jag äger 24 böcker och har läst snart 5 av dem.

Jag fastnade lite på böckerna att jag glömde säga att jag köpte en termometer (ifall man blir sjuk), två par skosulor till jobb skorna samt lite tidningar till mamma. Det var väl ungefär det jag fått handlat idag, skulle behövt gå på ICA också får se om jag orkar.

No comments: