Saturday, January 24, 2009

Byggare Lars - Pyssel & Allvar...

Nu äntligen kommer lite bilder från lunchrummet på Byggmax i Hisings Backa. Det har hänt en del med planerna sedan vi satte igång och det jag kan konstatera hittils att det har varit oerhört lärorikt och man kommer ta med sig detta senare i livet. Först och främst kommer man ha ett hum om vad som behövs, vad och hur man skall göra när man skall renovera i ett rum. Det är inte så bara om man inte gjort det tidigare, viktigaste lärodomen är väl att köp på dig och lämna tillbaka, du behöver mer än du tror.

Började med vi tog ner allt på väggarna och spacklade igen hål och jämnade ut ojämnheter och sen blev det till att börja slipa det svartlackade bordet och vips blev det blått. Dagen efter jag skulle måla det blått ännu en gång så märkte jag att det hade börjat bildas bubblor i färgen där jag precis målat. Det visade sig att ta en pensel som stått i lacknaftabad över en hel natt och sen försöka måla med vattenbaserad färg med den är inte det smartaste man kan göra. Till mitt försvar, jag är inte målare. Lillponken fick ta fallet, det visade sig trots allt att han hade dagen innan målat med samma pensel (den jag ställde ner i lacknaftabadet).

Jag lärde mig ännu en läxa, tror inte folk det är ditt fel är det bara lika bra att hålla käft.
Är ni chockade ? Jag är inte alltid så snäll som jag ser ut. För sakens skull så skall det sägas att det inte var några sura miner och inga djur kom till skada, förutom de jag käkade under min lunch. Blev bara till att slipa om skiten.

Plötsligt hade vi 3 olika färger på vårt bord. Henrik tyckte naturligtvis att vi skulle ha det så och bara lacka det så att de skulle hålla sig. Vi andra höll inte direkt med honom eller åtminstone inte jag och Jakob. Vad som kommer att hända med bordet är väl lite oklart i nuläget. Det står undanställt då vi har målat väggar och rivit upp golvet. En sak är klar att jag kommer kämpa för att få det blått som var tanken från "början". Vet dock inte om det blir för mycket färg i ett och samma hörne.

Som väggen ser ut nu var det ju tänkt att dörren till vänster som man knappt skymtar skulle vara i den färgen vi målade väggen i.

Tror det hade varit lite ro
ligare och mer experimentiellt att ha en "fond-dörr" istället för en fondvägg.



* Die Tür.

Så här ser det ut i dagsläget vid bordet. Bear in mind, färgen har inte riktigt torket, det är en dåligt tagen bild och ljussättningen är inte direkt optimal. Får försöka ta lite bättre bilder imorgon.

Nu kommer lite för och lite halvt (efter)bilder.


Som ni kan se på dessa två bilder så gör ljuset en hel del för färger och dylikt och jag orkar verkligen in och böka i ps för att få det mer realistiskt, sorry. Luckorna har tagits ner och blivit målade vita och panel har börjat sättas upp, även alla lister har blivit borttagna.

Kan dock försäkra er om att det är samma färg på väggen på båda bilderna och den är fan hemsk ! Enligt säkra källor var detta även den roligaste färgen vid tidpunkten då man målade om senast.

Vi tar oss friheten till en liten kostpaus och jag bjuder på riktigt ögongodis i form av två av mina jobbarkompisar. Sidi och Jakob.







1 comment:

Anonymous said...

fan vad fint det blev. jag saknar er så jävla mkt. hälsa gubbarna. Puss ! <3