Nashville – San José 2–3
(0–1, 2–1, 0–1)

San José vidare med 4-1 i matcher

Första perioden: 0-1 (8.21) Ryane Clowe 3 (Steve Bernier, Marcel Goc)

Andra perioden: 1-1 (3.47) Jason Arnott 2 (Shea Weber, Kimmo Timmonen), spel fem mot fyra, 2-1 (4.26) Vernon Fiddler 1 (Peter Forsberg, Greg Zanon), 2-2 (17.46) Patrick Marleau 2 (Bill Guerin, Craig Rivet), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-3 (15.39) Patrick Marleau 3 (Joe Thornton, Scott Hannan)

Skott: 24–37 (8-14, 9-17, 7-6)

Utvisningar: Nashville: 7 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min, San José: 7 x 2 min.

Publik: 17 113 (i Nashville Arena)

Målvakter: Nashville: Tomas Vokoun 91,9% istid 58.34 (34 räddningar), San José: Evgeni Nabokov 91,7% istid 60.00 (22 räddningar)

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Peter Forsberg, f, Nashville 0, 1, 1, 4, 1, 17.20

Matchen:

Med 4.21 att spela drog Patrick Marleau ner rullgardinen för Peter Forsberg och hans Nashville. 27-åringen som var San Josés förstaval och tvåa totalt i draften 1997 slog till med sitt andra mål i matchen. Marleau slog till med sitt första mål i power play i den andra perioden, vilket betydde 2-2. Scott Nichol avtjänade en femminutersutvisning på grund av en spearing när Marleau kvitterade. Segermålet kom efter samarbete med Joe Thornton och Scott Hannan. Nashville vände 0-1 till 2-1 inom loppet av 39 sekunder i början av den andra perioden. Jason Arnott kvitterade till 1-1 och Vernon Fiddler svarade för ledningsmålet efter en framspelning av Peter Forsberg. I slutet av matchen jagade hemmalaget kvittering och de avslutande 24 sekunderna spelade laget i numerärt överläge, utan att få utdelning.