Friday, April 6, 2007

NHL (81)...

San José – Calgary 4–3
(0–0, 2–1, 2–2)

Andra perioden: 1-0 (7.50) Milan Michalek 25 (Matt Carle, Joe Thornton), 2-0 (9.30) Mark Bell 11 (Joe Pavelski, Patrick Marleau), 2-1 (10.18) Kristian Huselius 34 (Dion Phaneuf, Jarome Iginla) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (2.29) Mike Grier 16 (Curtis Brown, Kyle McLaren), 4-1 (5.42) Jonathan Cheechoo 36 (Joe Thornton, Milan Michalek), 4-2 (10.49) Jarome Iginla 38 (Brad Stuart), 4-3 (15.34) Jarome Iginla 39 (Alex Tanguay, Daymond Langkow)

Skott: 42–32 (13-8, 18-10, 11-14)

Utvisningar: San José: 6 x 2 min, Calgary: 7 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion).

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 90,6% istid 60.00 (29 räddningar), Calgary: Miikka Kiprusoff 90,5% istid 58.33 (38 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Kristian Huselius, f, Calgary 1, 0, 3, 0, 0, 18.40
Marcus Nilson, f, Calgary 0, 0, 0, 0, 0, 12.10

Matchen:

Jarome Iginlas upphämtningsförsök misslyckades. Calgarykaptenen gjorde två obesvarade mål i den tredje perioden, men det blev slutligen ändå förlust för Calgary Flames i San José. Vid seger hade Flames säkrat sin slutspelsplats. Med två matcher kvar att spela har lagets övertag på Colorado Avalanche krympt till tre poäng. Lagen möts i Denver på söndag. I San José stod Joe Thornton för två assist. Han är därmed uppe i 90 assist och är den första NHL-spelare vid sidan av Wayne Gretzky och Mario Lemieux att ha producerat två raka säsonger med fler än 90 assist.