Sunday, April 8, 2007

NHL (82)...

San José – Vancouver 3–4
(0–2, 2–0, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (1.56) Matt Cooke 10 (Kevin Bieksa, Brendan Morrison), 0–2 (4.38) Taylor Pyatt 23 (Sami Salo, Daniel Sedin)

Andra perioden: 1–2 (0.48) Milan Michalek 26 (Joe Thornton, Jonathan Cheechoo) spel fem mot fyra, 2–2 (15.42) Joe Thornton 22 (Patrick Marleau, Joe Pavelski) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–3 (7.01) Kevin Bieksa 12 (Brent Sopel, Markus Näslund) spel fem mot fyra, 3–3 (19.27) Jonathan Cheechoo 37 (Milan Michalek, Joe Thornton)

Sudden death: 3–4 (0.34) Mattias Öhlund 11 (Sami Salo, Henrik Sedin) spel fem mot fyra.

Skott: 30–30 (10–9, 13–13, 7–7, 0–1)

Utvisningar: San José: 10 x 2 min, Vancouver: 10 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Jevgeni Nabokov 86,7%, istid 60.04 (26 räddningar), Vancouver: Roberto Luongo 90%, istid 60.34 (27 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Markus Näslund, f, Vancouver 0, 1, 1, 2, +1, 16.47
Mattias Öhlund, b, Vancouver 1, 0, 3, 2, 0, 22.41
Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 1, 2, 0, +1, 19.16
Henrik Sedin, f, Vancouver 0, 1, 0, 0, +1, 19.45.

Mattias Öhlund blev lite otippat matchhjälte när Vancouver i och med segern i sudden tog över ledningen i Northwest Division. Öhlunds mål, backens elfte för säsongen, kom i power play sedan Phoenix fått Joe Thornton utvisad för en tripping endast 20 sekunder in i förlängningen. 17 sekunder senare satt pucken bakom Nabokov i San José-kassen efter att ha tagit en lustig väg via hemmaspelaren Curtis Browns klubba. Öhlund assisterades av Sami Salo och Henrik Sedin, svenskens 71:a assist för säsongen, överlägset bäst i Canucks. Varken San José eller Vancouver hade så mycket att spela för då båda lagen sedan tidigare var klara för Stanley Cup-slutspel.