San José – Nashville 3–2
(1–0, 2–1, 0–1)

San José leder med 3-1 i matcher

Första perioden: 1-0 (3.29) Milan Michalek 3 (Joe Thornton, Jonathan Cheechoo)

Andra perioden: 2-0 (1.06) Joe Pavelski 1 (Kyle McLaren, Scott Hannan), 2-1 (2.32) Jason Arnott 1 (J.P. Dumont, Jordin Tootoo), 3-1 (12.53) Milan Michalek 4 (Joe Thornton, Jonathan Cheechoo)

Tredje perioden: 3-2 (17.08) Scott Hartnell 1 (David Legwand, Paul Kariya), spel sex mot fyra.

Skott: 23–25 (5-14, 8-8, 10-3)

Utvisningar: San José: 3 x 2 min, Nashville: 5 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 92% istid 59.48 (23 räddningar), Nashville: Tomas Vokoun 87% istid 58.24 (20 räddningar)

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Peter Forsberg, f, Nashville 0, 0, 0, 2, -1, 19.32

Milan Michalek är på väg att skapa sig ett namn i San José. Den 22-årige tjecken slog till två gånger i nattens match och såg till att San José nu har tre chanser att ge Nashville respass ur slutspelet. Hemmalaget visar upp såväl fart som styrka och har dessutom ett mycket bra målvaktsspel. Evgeni Nabokov svarade för 23 räddningar i natt och överglänste sin kollega Tomas Vokoun i Nashvilles mål. Michalek svarade för första periodens enda mål och sköt även viktiga 3-1 nästan 13 minuter in i andra perioden. Scott Hartnell reducerade med 2.52 att spela, men sen sattes inte hemmalaget på några större prov under slutminuterna. Nashville har förlorat samtliga sju bortamatcher laget har spelat i slutspelssammanhang. Man har heller inte vunnit i San José på de tio senaste matcherna.