Thursday, April 5, 2007

NHL (80)...

Anaheim – San José 2–3
(2–0, 0–2, 0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (6.19) Andy McDonald 27 (Chris Kunitz, Chris Pronger), 2–0 (14.01) Scott Niedermayer 15 (Chris Pronger, Andy McDonald) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (7.57) Scott Hannan 4 (Marcel Goc, Mike Grier), 2–2 (15.42) Steve Bernier 15 (Kyle McLaren, Marcel Goc)

Straff: 2–3 Ryane Clowe.

Skott: 39–31 (10–9, 9–15, 14–5, 6–2)

Utvisningar: Anaheim:
4 x 2 min, 1 x 5 min, San José: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 440 (i Honda Center)

Målvakter: Anaheim: Ilya Bryzgalov 93,5%, istid 64.54, San José: Evgeni Nabokov 94,9%, istid 65.00

Svenskarna:Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 1, 0, 0, 20.21

Det var ett riktigt toppmöte i Pacific Division när Anaheim Ducks och San José Sharks drabbade samman i Honda Center. Ducks skulle genom en seger troligen ta hem divisionen och hemmalaget inledde matchen starkt. Efter mål av Andy McDonald och Scott Niedermayer ledde man med 2-0 efter den första perioden, men Sharks kom tillbaka och kvitterade innan den andra perioden var till ända. I den tredje perioden var det målvakten Evgeni Nabokov, 31, som höll gästerna kvar i matchen. Nabokov visade upp ett spel som kan ta Sharks långt i slutspelet. Ducks fick en bra möjlighet att ta hem matchen när backen Craig Rivet visades ut med 36 sekunder kvar av den tredje perioden, men lyckades inte avgöra. Inför förlängningen beslöt sig bortalaget för att begära mätning av storstjärnan Teemu Selännes klubba och mycket riktigt så visade det sig att Selänne hade en för kraftig hook på sin klubba och visades därmed ut. Matchen gick till straffavgörande och där gjorde Jonathan Cheechoo och Ryane Clowe, 24, mål för Sharks medan Teemu Selänne - med en korrekt klubba - och Andy McDonald totalmissade sina straffar. Både Sharks och Dallas Stars har fortfarande en liten möjlighet att gå om Ducks i kampen om titeln i Pacific Division.