San José - Nashville (1-1)

Nashville – San José 5–2
(2–1, 2–0, 1–1)

1–1 i matcher

Första perioden: 0–1 (4.37) Craig Rivet 2 (Patrick Marleau, Matt Carle), 1–1 (6.54) Alexander Radulov 3 (Vernon Fiddler), 2–1 (15.56) Peter Forsberg 1 (Marek Zidlicky, Alexander Radulov)

Andra perioden: 3–1 (10.26) Jean-Pierre Dumont 3 (Kimmo Timonen) spel fyra mot fem, 4–1 (12.56) Jean-Pierre Dumont 4 (Marek Zidlicky, Paul Kariya) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 4–2 (9.52) Ryane Clowe 1 (Jonathan Cheechoo, Christian Ehrhoff), 5–2 (18.55) Peter Forsberg 2 (David Legwand, Dan Hamhuis) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 22–24 (5–12, 7–6, 10–6)

Utvisningar: Nashville: 7 x 2 min, 4 x 5 min, 5 x 10 min, San José: 11 x 2 min, 3 x 5 min, 2 x 10 min.

Publik: 17 113 (i Gaylord Entertainment Center)

Målvakter: Nashville: Tomas Vokoun 91,7%, istid 59.54, San Jose: Evgeni Nabokov 81,0%, istid 58.59

Svenskarna:Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Peter Forsberg, f, Nashville 2, 0, 3, 4, +2, 19.53

Nashville Predators hade - efter förlusten i match ett - ryggen mot väggen inför match två hemma i Gaylord Entertainment Center. Sharks inledde matchen oerhört aggressivt och tog också en tidig ledning. Hemmalaget kvitterade omgående innan Peter Forsberg gav Predators ledningen. ”Foppa” blev också utvisad för filmning i slutet av perioden. I den andra perioden blev det heta känslor på isen efter Alexander Radulovs tackling i ryggen på Sharks Steve Bernier, 22. Berniers huvud kastades bakåt innan han föll med ansiktet först ner i isen. En bår kallades in, men Bernier kunde till slut med hjälp av sina medspelare lämna isen för egen maskin.

Bortalaget fick en bra chans att komma in i matchen i och med det följande numerära överläget, men fick inte in pucken bakom Tomas Vokoun, 30, i hemmamålet. Istället kunde Jean-Pierre Dumont i nästa numerära underläge slå in 3-1 och han följde upp det två minuter senare genom att göra 4-1 i spel 5-mot-3. Matchen kändes avgjord, men Sharks sprattlade till med en reducering i mitten av den tredje perioden. Med målvakten Evgeni Nabokov utplockad så stängde ”Foppa” matchen med sitt andra mål för kvällen. Sekunder efter målet bröt den stora kalabaliken ut på isen och det blev fullt slagsmål mellan flera spelare som resulterade i fem matchstraff.