San José – Nashville 3–1
(0–1, 2–0, 1–0)

2–1 i matcher till San José

Första perioden: 0–1 (11.53) Ryan Suter 1 (David Legwand, Jean-Pierre Dumont).

Andra perioden: 1–1 (8.38) Milan Michalek 2 (Craig Rivet, Joe Thornton), 2–1 (12.18) Ryane Clowe 2 (Matt Carle, Christian Ehrhoff).

Tredje perioden: 3–1 (15.34) Patrick Marleau 1 (Bill Guerin)

Skott: 41–20 (11–7, 18–7, 12–6)

Utvisningar: San José: 3 x 2 min, Nashville: 7 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 95,0%, istid 60.00, Nashville: Tomas Vokoun 92,7%, istid 59.15

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Peter Forsberg, f, Nashville 0, 0, 2, 2, -2, 20.43

Efter två tuffa matcher i Nashville så blev match tre mellan San José Sharks och Nashville Predators i HP Pavilion en relativt lugn tillställning. Bägge lagen har anklagats för att försöka skada varandras spelare, men det märktes inget av i kvällens match. Det kan väl inte enbart bero på att Predators Alexander Radulov var avstängd efter sin tackling på Steve Bernier… Gästerna kontrollerade den första perioden - som dock var händelsefattig - och tog också ledningen efter ett vackert mål av backen Ryan Suter, 22. Peter Forsberg hade en bra chans att öka på ledningen i inledningen av den andra perioden, men Evgeni Nabokov, 31, räddade Foppas skott med sitt högra benskydd. Bortalaget drog på sig alldeles för många utvisningar i mittakten och bjöd Sharks på otroligt mycket puckinnehav. Den rättvisa kvitteringen kom efter en styrning av Milan Michalek och mindre än fyra minuter senare satte Ryane Clowe 2-1 förbi Tomas Vokoun. Predators hade oerhört svårt att skapa något eget spel och det såg ut som om man ville fortsätta spela defensivt trots underläget. Med mindre än fem minuter kvar gick rullgardinen ner för Predators. Backen Dan Hamhuis passade i egen zon upp pucken i slottet till Peter Forsberg som inte kunde kontrollera den och Bill Guerin högg som en kobra och sköt ett skott som Patrick Marleau styrde in.