Nashville – San José 4–5
(0–1, 2–3, 2–0, 0–0, 0-1)
Första perioden: 0-1 (7.18) Matt Carle 1 (Joe Thornton, Craig Rivet)

Andra perioden:
1-1 (2.35) Alexander Radulov 1 (Peter Forsberg, Greg Zanon), 2-1 (3.56) J.P. Dumont 1 (Jason Arnott, Scott Hartnell), 2-2 (5.31) Mike Grier 1 (Patrick Rissmiller, Curtis Brown), 2-3 (12.57) Craig Rivet 1 (Patrick Marleau), spel fem mot tre, 2-4 (15.52) Milan Michalek 1 (Joe Thornton, Marc-Edouard Vlasic)

Tredje perioden: 3-4 (13.05) Alexander Radulov 2 (Shea Weber), 4-4 (19.09) J.P. Dumont 2 (Shea Weber, Martin Erat)

Femte perioden: 4-5 (8.14) Patrick Rissmiller 1 (Patrick Marleau, Mike Grier)

Skott: 43–38 (6-14, 7-8, 13-2, 12-10, 5-4)

Utvisningar: Nashville: 8 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min, San José: 7 x 2 min.

Publik: 17 113 (i Nashville Arena).

Målvakter: Nashville: Tomas Vokoun 86,8% istid 87.31 (33 räddningar), San José: Evgeni Nabokov 90,7% istid 88.10 (39 räddningar)

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Peter Forsberg, f, Nashville 0, 1, 1, 0, 2, 27.17

Patrick Rissmiller, som bara lyckades få ihop sju mål i grundserien, blev stor matchhjälte för San José när han avgjorde matchen med ett skott upp i nättaket bakom Tomas Vokoun dryga åtta minuter in på den andra förlängningsperioden. Gästerna var nära att vinna matchen redan under ordinarie speltid, men hemmalaget kunde kvittera med bara 50,4 sekunder att spela av den tredje perioden. Backen Shea Weber sköt ett skott från backposition som styrdes i mål av J.P. Dumont som därmed gjorde sitt andra mål för kvällen. San José fick Jonathan Cheechoo skadad nio minuter in på den andra perioden efter en knätackling av Scott Hartnell. Nashvillespelaren fick matchstraff för tacklingen, det är osäkert hur länge Cheechoo blir borta. San José har nu vunnit fem raka slutspelsmatcher över Nashville, ifjol slogs Nashville ut i fyra raka matcher i den första omgången av Stanley Cup-slutspelet.